Cort og Valgrens VM-sats kiksede: Det skulle jo forsøges

Magnus Cort og Michael Valgren markerede sig begge på de sidste kilometer, men de danske satsninger kiksede.

Magnus Cort satsede i finalen, men fik ikke noget ud af anstrengelserne. (Foto: Frederik Palle © dr)

Der var ingen danskere i top 10 ved VM i linjeløb, og på papiret var det derfor ikke tæt på en rød-hvid triumf i norske Bergen.

Alligevel var der efterfølgende udbredt tilfredshed blandt de danske ryttere med indsatsen.

- Jeg synes, at vi kan konkludere, at vi kørte et godt løb og havde gode ben. Vi kan jo ikke forvente, at vi får en medalje, siger Magnus Cort til DR Sporten.

Magnus Cort var sammen med Søren Kragh-Andersen og Michael Valgren med til at markere de danske farver i løbets finale, hvor de forsøgte at køre med i medaljekampen.

På sidste tur op over Laksebakken, som rutens skrappeste stigning hed, forsøgte Michael Valgren sig. En beslutning der endte med at koste ham i kampen om medaljerne.

- Jeg skulle måske ikke have angrebet som den første. Det er altid hårdt at sidde foran i vinden, når man kører 30 kilometer i timen opad. Så set i bakspejlet skulle jeg måske have ventet og forsøgt at køre med (Julian) Alaphilippe og (Gianni) Moscon (der begge sad i udbrud, red.).

- Jeg prøvede, så niveauet er til det, og med lidt mere – jeg ved ikke, om man kan kalde det held i sprøjten – så kunne det være blevet rigtig sjovt, siger Valgren.

Cort satsede til sidst

På de allersidste kilometer var det Magnus Corts tur til at markere sig, og han kørte ind på den sidste kilometer i front for det jagtende felt.

Ikke et oplagt taktisk træk for en ellers dygtig sprinter, og han blev også indhentet og kunne derfor ikke køre med i spurten.

Men som finalen havde udviklet sig, kunne Magnus Cort ikke afholde sig fra at satse stort.

- Det var utroligt ukontrolleret. Jeg følger nogle forskellige hjul, der angriber, og jeg var i en oplagt position til at køre selv. Og så kunne jeg ikke lade være med at forsøge et alt eller intet-forsøg, og nu blev det så til ingenting.

- Det skulle jo forsøges. Det var en stærk gruppe med stærke folk, så det havde heller ikke været nemt at vinde spurten heller, siger han om afslutningen, hvor Peter Sagan slog Alexander Kristoff med få hundrededele.

Med tre danskere med fremme på de afgørende kilometer af VM-ruten, åbnede der sig en mulighed for at følge forskellige taktikker.

Da hverken Søren Kragh-Andersen eller Michael Valgren var kommet afsted i et udbrud, besluttede de sig hurtigt for at forsøge at køre Magnus Cort frem i spurten.

En uselvisk indsats, som Magnus Cort sætter stor pris på, og som måske var med til at sende ham ud på det oversatsede soloridt til sidst.

- Det er dejligt, at de så hurtigt ser mig og vil køre for mig. Og det kan også være, at det var det, der gjorde, at jeg var en tand for tændt, siger Magnus Cort.