Cort viser storform i Frankrig: Vinder fjerde etape af Paris-Nice

4. etape af Paris-Nice fik en dansk vinder, da Magnus Cort satte de øvrige ryttere i et udbrud.

Magnus Cort vinder fjerde etape af Paris-Nice. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Scanpix)

Magnus Cort føjede endnu en flot sejr til sit cv, da den danske cykelrytter onsdag sejrede på 4. etape i det store etapeløb Paris-Nice.

Astana-rytteren stak af på den sidste kilometer efter af have siddet i udbrud med en gruppe af ryttere.

Thomas De Gendt fra Lotto Soudal-holdet blev nummer to, mens Trek-Segafredos Giulio Ciccone måtte tage til takke med tredjepladsen.

På papiret lignede Cort ellers den hurtigste rytter i flokken, men han valgte alligevel at køre væk før spurten. Og da den stærke bornholmer udnyttede en bakke til at stikke af, kunne de andre ikke følge med.

Sejren skriver sig ind blandt Corts største meritter. Tidligere har han blandt andet vundet to etaper i Vuelta a España, en i Tour de France og en i Binck Bank Tour.

Magnus Cort kigger sig over skulderen og kan konstatere, at han kan køre alene over målstregen. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Scanpix)

Holdt konkurrenterne bag sig

26-årige Cort havde siddet med i et stort udbrud på den 212 kilometer lange etape, der bød på flere krævende stigninger.

Med ti kilometer til mål havde de cirka 50 sekunder til feltet, men det var nok til at holde konkurrenterne fra at nærme sig.

Feltet drønede i mål 48 sekunder efter Cort, og her var løbets dobbelte etapevinder Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) ikke iblandt.

Han måtte slippe et godt stykke før mål og mistede dermed sin førertrøje.

Den overtages af den alsidige polak Michal Kwiatkowski (Sky), som i det samlede klassement fører foran Corts holdkammerat Luis León Sanchez og Quick-Steps Philippe Gilbert.

Den bedst placerede dansker er Cort selv på 35.-pladsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk