Cykeltalent inden stort engelsk etapeløb: Må glemme terrorfrygt

Cecilie Uttrup Ludwig stiller onsdag til start i Womens Tour i England med weekendens triste begivenheder i London i baghovedet.

Onsdag starter et af sæsonens højdepunkter for de bedste kvindelige cykelryttere. Her går starten nemlig til Women’s Tour, der er et fem etaper langt engelsk løb med start i Daventry i Northamptonshire og afslutning i London.

- Det er et af de største etapeløb, der er på kvindekalenderen og et af sæsonens store højdepunkter, lyder det fra Cecilie Uttrup Ludwig, der kører for Cervélo-Bigla Pro Cycling.

Søndagens afsluttende etape køres i det centrale London, og lørdagens terrorhandling i den engelske hovedstad har derfor også fyldt en del i det 21-årige cykeltalents mentale forberedelse til løbet.

- Det er helt klart noget som influerer. Nok ikke så meget under selve løbet, men vi har selvfølgelig snakket om det, og det vil også komme på folks læber på søndag. Jeg er overbevist om, at sikkerheden er i top, men det er alligevel svært at tale om.

- Jeg må lægge det lidt i baggrunden, for ellers hæmmer det min kørsel. Hvis myndighederne giver os grønt lys til at køre, så må jeg have tiltro til, at sikkerheden er i top, fortsætter Cecilie Uttrup Ludwig.

Skal forsvare førertrøje

Women’s Tour er en del af den internationale cykelunions World Tour og den danske Cervélo-Bigla-rytter skal derfor ud og forsvare sin samlede førertrøje i ungdomskonkurrencen.

- Jeg skal ud og køre rigtig stærkt. Sydafrikaneren Ashley Moolman er vores kaptajn, og hun er lige nu forrygende kørende. Min opgave er at være der for hende, men hvis chancen opstår, så vil jeg selvfølgelig gribe den.

- Jeg har førertrøjen i World Tour-ungdomskonkurrencen og det er mere og mere et mål for holdet, at vi skal forsvare den. Jeg er stolt af at bære trøjen og være med på så stort et hold. Det er ikke mange forundt i min alder og det værdsætter jeg selvfølgelig, slutter Cecilie Uttrup Ludwig.

1. etape af Women’s Tour køres onsdag. Det er en 147 kilometer lang sag med start i Daventry og mål i Kettering.

FacebookTwitter