Cykeltalent stopper karrieren

Cykelrytteren Thomas Vedel Kvist indstiller karrieren. To år hos Quick Step fjernede lysten til en professionel karriere.

Der var røster i dansk cykelsport, som undrede sig over, at Bjarne Riis skrev kontrakt med Troels Vinther og Christoffer Juul-Jensen, og ikke med Thomas Vedel Kvist. Nu er der en logisk forklaring.

Thomas Vedel Kvist har stoppet karrieren, og er gået i gang med at studere medicin. En beslutning, som ikke bare er opstået ud af blå.

- Den har været længe, så det er noget, jeg har vidst længe. Allerede da jeg kørte for Quick Step, vidste jeg godt, at det ikke var det, jeg skulle lave mange år ud i fremtiden. Jeg synes, at der er andre ting i livet, så derfor er jeg gået i gang med medicinstudiet, fortæller den 24-årige Kvist til feltet.dk.

Efter en flot sæson i 2008 fik Thomas Vedel Kvist kontrakt med storholdet Quick Step, men skader og sygdom gjorde, at de to år på højeste niveau aldrig blev nogen succes.

Til gengæld blev hans 2011-sæson hos Glud & Marstrand LRØ en succes med sejre i både ind- og udland.

- Jeg har fået det ud af sporten, som jeg kan bruge som menneske. Jeg kunne godt have fortsat, have vundet en masse og blevet professionel. Men jeg har prøvet det, og følte egentlig ikke, at der var mere at komme efter. Lysten var der ikke mere, siger han. 

 

Facebook
Twitter