Cykeltalenter skifter hold: OL- og VM-bronzevindere har fremtiden på plads

Casper von Folsach har fået fremtiden på plads. Han fortsætter karrieren på det danske hold Coloquick-Cult, mens Michael Carbel skifter til Fortuneo-Oscaro.

Casper von Folsach var med på det danske 4000 kilometer holdforfølgelsesløb, der vandt bronze ved OL i rio. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Efter at have stået uden arbejdsgiver i en måned har Casper von Folsach nu fået styr på fremtiden. Fremover skal han køre for det danske Coloquick-Cult-mandskab.

24-årige Folsach var en af mange danske talenter, der skulle ud og finde sig en ny arbejdsgiver, da Giant-Castelli-holdet i sidste måned drejede nøglen om og lukkede. Men nu har han altså fremtiden på plads.

Folsach var en del af den danske kvartet, der vandt OL-bronzemedaljer sidste år i Rio i holdforfølgelsesløb, og netop tempodisciplinerne ser hans kommende sportsdirektør frem til at se Folsach udfolde sig i.

- Casper har en enorm fysik og er en særdeles god holdløbsrytter, som han bl.a. beviste ved DM i holdløb. Udover at være en god temporytter, så er han også en rytter, der forstår at samle holdet, Det er generelt en rytter jeg ser store perspektiver i, siger Christian Andersen, sportsdirektør på Coloquick-Cult.

Coloquick-Cult kører på continental-niveauet, der rangerer som det tredjebedste internationale niveau.

Kabel har også fundet nyt hold

VM-bronzevinderen for U23-ryttere Michael Carbel fortsætter cykelkarrieren på det franske hold Fortuneo-Oscaro.

Carbel oplyser til TV2, at han har skrevet kontrakt med det professionelle mandskab gældende for den kommende sæson.

Dermed vender han tilbage til prokontinentalniveau, som han kørte på i 2015 og 2016 for Cult Energy, der siden kom til at hedde Stölting.

Efterfølgende fik han kontrakt med Bjarne Riis' Team Virtu-hold, hvor han i denne sæson sikrede sig det danske mesterskab for U23-ryttere og siden fulgte op med en VM-bronzemedalje i samme aldersklasse.

Ambitionen var egentlig at få kontrakt med et World Tour-hold, men Carbel stiller sig tilfreds med at tage et mindre skridt op til cykelsportens andendivision.

- Det er jo ikke sådan, at jeg har taget Fortuneo bare for at tage noget, for så kunne jeg lige så godt blive, hvor jeg var.

- Jeg har taget det, fordi jeg tror på, at jeg kan lykkes på holdet og tror på, at det er et godt hold at komme ind på, siger Carbel til TV2 Sport.

Fortuneo-Oscaro, der tidligere har haft Chris Anker Sørensen i rækkerne, var med i Tour de France i sommer.

Ud over Carbel har holdet blandt andre kontrakt med vinderen af den prikkede bjergtrøje, Warren Barguil, i næste sæson.

/ritzau/