Danmark bliver medvært for verdens største kvindecykelløb

De skandinaviske lande Danmark, Sverige og Norge skal lægge asfalt til et løb på ti etaper for verdens bedste kvindelige cykelryttere.

Cecilie Uttrup Ludwig og resten af kvindefeltet kan se frem til at køre i Danmark fra år 2021. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Det bliver en helt speciel cykelsommer i 2021. Og nej, det er ikke, fordi vejrprognoserne her et par år i forvejen kan love medvind på cykelstierne i det ganske land, men derimod er det sikkert og vist, at verdens to største cykelløb på såvel herre- som kvindesiden starter i Danmark.

Mændenes Tour de France, der skal starte i København om to år, får nemlig en kvindelig pendant målt på præstige og mediedækning. Det er i hvert fald ambitionen hos arrangørerne, Dansk Cykle Union samt de norske og svenske cykelunioner.

Arrangørerne har døbt løbet ”Battle of North”, og det skal køres over ti etaper. De tre første i Danmark, siden tre i Sverige og afslutningsvis fire i Norge.

- Vi er utrolig glade for og stolte af at være en del af det her projekt. Det har været vigtigt for os at være med til at skabe et løb, der matcher den rivende udvikling i dansk og international kvindecykling, og ambitionerne er, som det fremgår, meget store, siger Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen.

Eksponering betyder alt

I Norge og Sverige kommer det nyetablerede etapeløb til at erstatte World Tour-løbene Tour of Norway og svenske Vårgårda, men i Danmark bliver det første gang, at der skal køres et etapeløb på så højt internationalt niveau.

Amalie Dideriksen vandt i 2016 verdensmesterskabet i cykling på landevej. (Foto: IBRAHEM ALOMARI © Scanpix)

Men det er også på tide, lyder det fra den professionelle rytter Trine Schmidt. Hun mener, at Danmark med navne som Amalie Dideriksen, Cecilie Uttrup Ludwig og Annika Langvad med helt fremme i verdenseliten længe har haft et niveau, der har berettiget til et stort etapeløb på dansk grund:

- Det er stort og positivt, at vi nu får et løb i Danmark. Vi har i mange år manglet et stort event i Danmark for kvinderne, vi har jo rigtig mange gode ryttere, så det er kun på sin plads, at vi nu kan vise os frem for danskerne.

Arrangørerne har en ambition om at få løbet vist på landsdækkende tv i de tre lande. Hvis det lykkes, vil det give et stort løft til kvindecyklingen, vurderer Trine Schmidt:

- Medieeksponering betyder alt for kvindecykling, for det er noget, der mangler i dag.

- At der kommer medieeksponering betyder, at der vil komme større sponsorer, for sponsorer gider kun at kaste penge efter os, når de får noget igen, og det gør de ikke, hvis vi kører et løb på den jyske hede, som ingen ser. Så det vil betyde alt at komme på landsdækkende tv, siger hun.

Den eksakte rute for etapeløbet er endnu ikke planlagt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter