Danmark scorede kassen på cykel-VM

Turister omsatte for cirka 232 millioner kroner ved cykel-VM i Danmark sidste år, viser ny rapport.

Danmark tjente masser af penge ved VM i landevejsløb i Rudersdal søndag den 25. september. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Da Mark Cavendish og alle de andre cykelstjerner besøgte København og Rudersdal i september sidste år for at deltage ved VM, var det en rigtig god forretning for Danmark.

Cirka 232 millioner kroner omsatte turisterne for ved begivenheden. Det viser en ny rapport, som Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen har stået for.

- VM i landevejscykling blev et kæmpe boost for turismen i København.

- Det var en fantastisk platform til at skabe positiv international interesse om verdens mest coole cykelby, siger direktør for events og kongresser i Wonderful Copenhagen Martin Bender i en pressemeddelelse.

- Samtidig blev VM et point of no return for fremtidige events i København, som viste, hvor langt man kan nå, når mange arbejder sammen om en fælles sag, lyder det fra Martin Bender.

Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, vurderer, at afviklingen af cykel-VM på dansk grund har givet en enorm erfaring, som kun kan gavne i fremtiden.

- VM i landevejscykling blev en bragende succes, ikke kun arrangementsmæssigt, men også i relation til de afledte effekter.

- Tag bare en øget her-og-nu turismeomsætning på cirka 232 millioner kroner, og nok så vigtigt: Hele 76 procent heraf kom fra udenlandske besøgende. Det er vækstskabende valutaindtægter for Danmark.

- Vi har også fået værdifulde input og erfaringer fra VM i landevejscykling, som vi vil bruge fremadrettet i forhold til andre store internationale mesterskaber - både dem vi allerede har sikret, og dem vi lige nu byder på, siger Lars Lundov.

Ifølge rapporten fulgte sammenlagt 545.000 mennesker med på gaden i de seks dage, mesterskabet fandt sted.

 

Facebook
Twitter