Danmarks banelandshold vinder VM-guld: 'Det er utroligt'

De danske cykelherrer besejrede Italien i 4000-meterfinalen.

Det danske banelandshold var hurtigst i 4000 meter holdforfølgelsesløb under både kvalifikationen og semifinalerne. (Foto: © DAVID PINTENS, Represented by ZUMA Press)

Efter 4000 meter på Sir Chris Hoy Velodrome i Skotland kan Danmark kalde sig verdensmestre.

Det står klart efter lørdagens VM-finale i holdforfølgelsesløb, hvor Italiens herrelandshold blev blæst ud af banen, da danskerne kom i mål i tiden tre minutter og 45,1 sekunder.

Efterfølgende havde Carl-Frederik Bévort svært ved at sætte ord på, hvad han og resten af det danske landshold havde bedrevet.

- Jeg er meget forpustet, men adrenalinen er begyndt at sparke ind. Det er utroligt, at vi er verdensmestre, så jeg er meget glad, sagde han i det officielle vinderinterview.

Et år før OL i Paris begyndte de olympiske mestre da også bedst, men langsomt og sikkert halede Danmarks udvalgte, som bestod af Rasmus Lund, Lasse Norman, Niklas Larsen og Carl-Frederik Bévort, ind på konkurrenterne.

Danskerne var til sidst 2,235 sekunder hurtigere end de olympiske mestre fra Italien. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)

OL-hævnen er sød

Mod slutningen var danskerne bedst og endte med at være 2,235 sekunder hurtigere end Italien. Dermed fik man hævn efter OL-finalen for to år siden og fik samtidig vekslet sidste års bronzemedaljer til førstepræmien af guld.

Dermed sluttede VM perfekt for de danske tempospecialister, som har kørt ganske suverænt ved mesterskaberne i Skotland. I både kvalifikationen og semifinalen satte landsholdet hurtigste tid.

Derfor var det også en ganske stolt landstræner, som efterfølgende roste sine ryttere.

- Jeg ved, hvor hårdt de har arbejdet for det, og hvor gode de har været de sidste to måneder på træningslejren. De fortjener det, og jeg er virkelig glad på deres vegne, siger Casper Jørgensen i et interview med TV 2 Sport.

Danmark fik ikke den bedste start på finalen, og Italien var i begyndelsen et halvt sekund foran. (Foto: © Adam Vaughan, Ritzau Scanpix)

Sejren blev kun sødere af, at det gik ud over Italien, fortæller Lasse Norman. Den nyslåede verdensmester var 'indebrændt', da han satte sig op på cyklen inden finalen.

- Der var noget revanche, som skulle tages, og det er jeg glad for, at vi fik gjort. Vi skal blive bedre for at slå dem næste gang (til OL, red.), men det har vi også planer om, siger han til TV 2 Sport.

Det er tredje gang, at Danmark vinder VM-guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb, mens det tre gange er blevet til sølv og seks gange til bronze.

Bronzeduellen mellem New Zealand og Australien endte med en sikker sejr til New Zealand, efter at australierne kiksede starten totalt. New Zealand endte med at indhente naboen, inden de 4000 meter var kørt.

VM fortsætter søndag, hvor herrerne skal køre landevejscykling i Glasgow. Du kan følge løbet på dr.dk og i LIGA på P4.