Danmarksmesteren i enkeltstart er på bar bund inden svær VM-rute

Den danske cykelrytter Martin Toft Madsen tør ikke drømme om topplaceringer ved VM i enkeltstart.

Det blev til en sjetteplads til Martin Toft Madsen under EM i enkeltstart i august. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når den dobbelt forsvarende danmarksmester i enkeltstart, Martin Toft Madsen, onsdag eftermiddag kører VM i samme disciplin, er det ikke med forventningen om at skulle blande sig med de allerbedste.

- Det er en meget atypisk rute, og jeg er lidt på bar bund i forhold til, hvordan de andre kører den. Ruten ligger ikke umiddelbart til mig, men jeg tør godt håbe på top 20, siger han.

Den 24 kilometer lange rute køres i Bergen i Norge og byder blandt andet på 3,4 kilometer op ad bakken Mount Fløyen, der har en gennemsnitsstigning på 9,1 procent.

Har måttet revurdere målsætning

Inden Martin Toft Madsen nåede til Bergen og fik prøvet ruten af, hed målsætningen top 10, men efter at have prøvekørt den et par gange, har den 32-årige BHS- Almeborg Bornholm-rytter måttet skrue lidt ned for forventningerne.

- Der er en masse sving, bakker og fartbump. Det bliver sjovt at prøve noget andet, men det bliver svært at levere den toppræstation, som jeg havde håbet på, hvis det havde været en flad rute, siger han.

Kan måske forsvare sidste års 13. plads

Sidste års VM var i Qatar, og her blev det til en 13. plads til Martin Toft Madsen, der ikke afviser, at han kan gentage bedriften i Bergen, hvis han rammer dagen.

- Det er ikke umuligt, at jeg kan forsvare det, men det bliver svært, siger han.

Herrernes VM-enkeltstart starter kl. 13.05 onsdag.

Facebook
Twitter