Dansk bjergrytter står til Tour-debut med Astana

Jesper Hansen har fået at vide, at han skal køre Tour de France i 2017, hvis han fastholder sin gode form.

Jesper Hansen i Tinkoff-Saxo-trøjen under Post Danmark Rundt. (Foto: Lars Ronbog © 2014 Lars Ronbog)

Næste års Tour de France kommer efter al sandsynlighed til at byde på mindst én dansk debutant.

Jesper Hansen har fået at vide, at han kan se frem til en plads på Astana-holdet, hvis han fastholde sin gode form.

Derfor forventer den 26-årige bjergrytter også at stille til start, men han er klar over, at intet er sikkert.

- Det er planen, at jeg skal med, men når det er touren, så er der aldrig noget, der er helt sikkert, for det kræver jo også, at man er i form, når det starter.

- Vi er nok flere ryttere, der er sat til at skulle køre, så der er jo nogen, der skal pilles fra op til start, siger han.

Jesper Hansen skiftede efter sidste sæson til Astana, hvor han er blevet en del af en mindre dansk koloni, der består af Jakob Fuglsang, Michael Valgren og Matti Breschel.

Større end alt andet

Fuglsang er udset til at være holdets kaptajn under Tour de France, mens der som udgangspunkt forventes gjort plads til en tredje dansk rytter blandt de ni, der stiller til start i tyske Düsseldorf den 1. juli.

Jesper Hansen fik i 2015 Grand Tour-debut, da han kørte Vuelta a España for Tinkoff-Saxo-holdet, og nu se han så frem til at prøve kræfter med Tour de France og hele det cirkus, der følger med.

- Det vil blive en kæmpe oplevelse. Det er touren, og det er bare noget større end alle de andre med omtale, opmærksomhed og pressefolk. Det bliver en stor oplevelse at komme med.

- Jeg forventer, at det bliver et meget stresset løb, særligt i den første uge på grund af de flade etaper og sidevind, siger han.

Jesper Hansen hidtil største resultat som landevejsrytter var den samlede sejr i Tour of Norway i 2015.

Facebook
Twitter