Dansk cykelrytter ser frem til sit drømmehelvede

Mads Würtz Schmidt er ikke bange for at skulle ud på de toppede brosten til Paris-Roubaix.

Mads Würtz Schmidt har opnået karrierens største resultat på enkeltstartscyklen. Men han anser stadig Paris-Roubaix som sit favoritløb. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Mange ville nok frygte de pinsler, som de professionelle cykelryttere gennemgår under forårsklasikkeren Paris-Roubaix. Men for det danske cykeltalent Mads Würtz Schmidt er løbet som skræddersyet.

Og han glæder sig til endnu en forårsdag i helvede, som løbet populært kaldes.

- Det er mit totalt favoritløb. Jeg glæder mig og er tændt. Alle de gamle fortællinger og myter gør det ekstra specielt, slår Katusha-rytteren fast.

Det er dog ikke kun myterne, der gør, at Mads Würtz Schmidt er særligt glad for Paris-Roubaix.

- Det er et løb, der passer mig godt. Der er ikke mange højdemeter, og det er hårdt og teknisk hele vejen igennem, forklarer Mads Würtz Schmidt.

Den 24-årige randrusianer har kørt rekognoscering på løbsrutens mest afgørende brostensstykker, og han kan konstatere, at vejret i det mindste er mildt.

- Det ser tørt ud, og der er sol, så jeg tror, at 98 procent af ruten bliver tør på søndag.

Danske topresultater inspirerer

Indtil videre har året ikke budt på de store triumfer for Mads Würtz Schmidt, der er noteret for to sejre som professionel, men han har fået en ny tro på egne evner.

- Jeg har jo siddet og set, hvad Mads Pedersen og Valgren har opnået. Og det giver jo ekstra tro på tingene. Så jeg er mega motiveret.

Mads Würtz' kollega Mads Pedersen leverede i sidste uge et kæmpe resultat, da han hentede en andenplads i Flandern Rundt. Og det får Mads Würtz Schmidt til at udnævne ham som den største danske favorit.

- Når han kan blive nummer to i Flandern, så kan han også blive nummer to i Paris-Roubaix. Han er nok det størst håb for et godt dansk resultat, men jeg skal selvfølgelig gøre mit, for at det bliver mig, der leverer det, siger Mads Würtz Schmidt.