Dansk profil melder afbud til VM: ’Vi skal nok være stærke alligevel’

Christopher Juul Jensen kommer ikke med til VM i cykling, men landstræner Anders Lund er fortrøstningsfuld trods afbuddet.

Christopher Juul Jensen misser VM i Østrig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Årets VM i landevejscykling bliver mere rød og hvid, end man har set i mange år. Danmark stiller nemlig op med hele otte ryttere i herrernes linjeløb på grund af en flot sæson fyldt med gode danske resultater.

Men fredag aften blev det danske landshold svækket. Christopher Juul Jensen styrtede i det canadiske endagsløb Grand Prix Cycliste de Québec og brækkede kravebenet.

Landstræner Anders Lund har endnu ikke udtaget truppen til VM, og derfor var det ikke sikkert, at Christopher Juul Jensen var kommet med, men det er ikke helt skævt at antage, at antage at han havde været blandt de otte ryttere.

- Det er ærgerligt for Christopher, at han må slutte sæsonen af på den her måde. Han var absolut også en stærk kandidat til at blive udtaget til VM.

- Han efterlader det hul, at jeg må se bort fra ham i udtagelsen, men jeg fortvivler ikke, fordi der er andre gode muligheder. Men han var en stærk kandidat og er en meget solid rytter, som faktisk er stærk i alle terræner. Så det er ærgerligt. Men vi skal nok være stærke alligevel, siger landstræner Anders Lund.

Masser af prestige

Til TV 2 Sport fortæller Christopher Juul Jensen, at han priser sig lykkelig for, at det voldsomme styrt ikke gik værre, men han er selvfølgelig ærgerlig over at misse VM.

- Jeg havde set meget frem til det, fordi det er første gang i lang tid, vi kan stille med otte mand. Det er et bevis på, at vi kører stærkt, og at vores nation er med på allerhøjeste niveau, siger han til TV 2 Sport.

- Det er et år, der er forbundet med noget prestige at blive udtaget, fordi Danmark kommer til start med et stort hold, så ligesom indikerer, at vi tilhører en af de stærkeste cykelnationer. At være en del af det er forbundet med noget ære, forklarer Anders Lund til DR Sporten.

- Han er en del af den udvikling, som kan spores nu i dansk cykling. At der kommer nogle store sejre ned i posen. Så han er en del af det forår i dansk cykelsport, hvor vi tilhører en af de dominerende nationer, siger han.

Ruten byder på skrappe stigninger, som formentlig kun gør det muligt for verdens bedste bjergryttere at blive verdensmester. Det betyder også, at det kan blive en lidt anderledes trup, som Anders Lund ender med at udtage.

- Ruten er meget speciel og krævende, så det er vanskeligt at finde otte specialister til sådan en rute, men det bliver ikke noget problem at finde otte kompetente ryttere, siger Anders Lund.

Herrernes linjeløb bliver kørt den 30. september i Innsbruck i Østrig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter