Dansk sejr under seksdagesløbet i Ballerup

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv vandt her til aften det 54. københavnske seksdagesløb.

Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen - par nr. 7 - vandt i aftes Københavns 54. seksdagesløb. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Finaleaftenen blev sat i gang med bulder, brag og technomusik, da mørket lagde sig over superarenaen i Ballerup og en smokingklædt mand steg op over de mange til bordsatte tilskuere i midten af hallen. Han præsenterede de i alt 13 deltagere ved tirsdagens finaledag under dette års seksdagesløb. Herunder blandt andet par nr. 7, Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv, der inden tirsdag aften lå samlet nummer tre, mens det belgiske par, Kenny De Ketele og Moreno De Pauw lå i spidsen.

En omgang bagud

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv var en omgang bag de to foranliggende par, og der skulle altså hentes både point og omgange, hvis de to danskere skulle gøre sig forhåbninger om at vinde det københavnske seksdagesløb.

36 omgange inde i aftenens første jagt gik Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv til angreb og havde efter 4 omgange indhentet feltet og dermed også indhentet den omgang, de var bagud i forhold til det førende par nr.2, og da par nr. 7 på daværende tidspunkt samlet set havde skrabet 285 point sammen, lå de nu i front af seksdagesløbet. Føringen holdt dog kun kort og det belgiske par nr. 2 lagde sig igen i spidsen, da de indhentede en omgang på feltet. Selvom Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv flere gange forsøgte at hente en omgang lykkedes det ikke, og jagten blev vundet af par nr. 9, der blandt andet har danske Marc Hester på cyklen.

Par nr. 9 ville også være med

Alt i alt var sejren under den 30. minutter lange jagt med til at gøre, at par nr. 9 fik en bonusomgang, og da de pga. de første spurtserier havde passeret 200 point kravlede de forbi par nr. 7, men også de to andre foranliggende par – Par nr. 2 og 3. Dermed lå de to ryttere, Marc Hester og belgieren Otto Vergaerde pludselig i front af løbet.

Efter disciplinen Dernypace, løbet hvor rytterne halser efter noget, der allermest ligner en knallert fra 1. verdenskrig, kunne jubelen for alvor bryde løs i Ballerup Super Arena. For ikke nok med, at Marc Hester endte et tissemyrehår foran Kenny De Ketele og dermed vandt Dernypace, så kunne Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv også stryge til tops i den samlede stilling ved at ende som nummer 3 og altså dermed gå forbi de 300 point, der udløste en bonusomgang. Dermed var par nr. 7 på omgangshøjde med resten af de førende, men da Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv førte pointkonkurrencen, kunne de ligge sig i spidsen.

Rekordforsøg

Så var det tid til omgang på tid for alle løbets par. Og her stillede 19-årige Daniel Hartvig op med en mere aerodynamisk hjelm end sine modstandere. Den lange, hvide og spidse hjelm skulle være med til, at slå banerekorden på 12,514 sekunder, som tyskeren Marcel Kalz satte i 2013, og som Daniel Hartvig altså på forhånden havde sagt, han ville udfordre.

Til lyden af Dire Straits og publikums jubel drønede Daniel Hartvig ind over målstregen i aftenens bedste tid. Desværre var det ikke hurtigt nok i forhold til rekordforsøget. Han kom nemlig ind i tiden 12,558, hvilket desværre ikke var nok for den unge dansker til at kalde sig rekordmager.

Finalejagten

Aftenens højdepunkt, Finalejagten, startede med en trist nyhed. Marc Hester og Otto Vergaerde, der på daværende tidspunkt lå to'er i det samlede regnskab, måtte trække sig fra løbet, da Otto Vergaerde var blevet syg, hvilket er den anden makker, som Marc Hester mister under seksdagesløbet på grund af sygdom.

Dermed lå aftenens finalejagt - der i øvrigt blev skudt i gang af ingen ringere en Lars Løkke Rasmussen, til, at det skulle være en direkte duel mellem Kevin De Ketele og Moreno De Pauw som par nr. 2 og Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv som par nr. 7. Der gik ikke længe før at par nr. 7 gjorde det, som alle tilskuere i Ballerup Super Arena håbede på. De hentede nemlig en omgang på feltet og på par nr. 2 og lagde sig i spidsen af løbet. Der lå par nr. 2 og 7 og sloges om at tage føringen det meste af tiden og efter 22 omgange, lå det belgiske par i spidsen af løbet.

I de sidste runder og minutter af jagten blev tænderne for alvor sammenbidte hos de mange ryttere i velodromen, og selvom det belgiske par konstant pressede på for at hente den ene omgang de manglede for at kunne kalde sig sejrherre, pressede Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv sig til det yderste og til publikums taktfaste klappen, kunne Alex Rasmussen banke gennem hallen og sikre sejren for det danske par. Dermed vandt Alex Rasmussen sin femte sejr på otte år og Jesper Mørkøv sin første.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve