Dansk sølv og bronze ved VM i cykling

Amalie Dideriksen og Pernille Mathiesen kom begge på podiet i kvindernes holdenkelstart ved VM.

Amalie Dideriksen (nr. fire fra venstre) og Pernille Mathiesen (yderst til højre) kom begge på podiet ved VM i cykling søndag. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Søndag blev der taget hul på VM i cykling i den østrigske by Innsbruck. Allerede på førstedagen var der dansk succes, da Amalie Dideriksen og Pernille Mathiesen begge sikrede sig en medalje i kvindernes holdenkeltstart.

Amalie Dideriksen blev nummer to med sit hold Boels-Dolmans, men Pernille Mathiesen og Team Sunweb sluttede på tredjepladsen. Ingen af de to danskerhold kunne dog hamle op med Canyon/SRAM fra Tyskland, der vandt VM-guld i sikker stil.

Holdenkeltstarten adskiller sig fra de øvrige VM-discipliner ved, at rytterne stiller op med de hold, de kører på til dagligt. Når det senere ved VM gælder den individuelle enkeltstart og linjeløbet, stiller rytterne op som landshold og nationale repræsentanter.

Senere søndag kører herrerne også deres holdenkeltstart. Her spås danske Søren Kragh Andersen gode chancer for at tage en medalje med sit hold Team Sunweb.

Facebook
Twitter