Dansk sponsor overtager tysk cykelhold

Christina Jewelry Pro Cycling vil mikse danske og tyske talenter – og kører fuldt løbsprogram i Danmark.

Christina Hembo, der lægger navn til holdet, ses her sammen med kaptajnen Stefan Schumacher. (Foto: CHRISTINA Jewelry & Watches © CHRISTINA Jewelry & Watches)

Det tyske cykelhold Team Stuttgart kommer i løbet af 2016 til at blive mere og mere dansk. Det er i hvert fald planen, efter at Christina Jewelry & Watches er vendt tilbage til cykelsporten og fredag har overtaget navnesponsoratet og døbt holdet Christina Jewelry Pro Cycling.

- Med den tidligere Christina Watches-kaptajn Stefan Schumacher i spidsen for ni tyske talenter er det Christina Jewelry Pro Cyclings ambition at tilføre holdet et antal danske talenter og køre fuldt dansk løbsprogram sideløbende med den internationale kalender. Hvilket vil sige både UCI-løb, DM i holdløb, Post Cup og med det altoverskyggende mål at komme med til Post Danmark Rundt, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Nye regel kan hjælpe

Holdet fortsætter med at køre på en tysk licens, og sponsoratet er tegnet for et år. Dog kan det blive svært at indfri alle mål, fordi Team Stuttgart er et kontinental-mandskab. Og et tysk kontinental-hold har ikke umiddelbart den letteste adgang til at deltage i Post Danmark Rundt, der fortrinsvis er for danske kontinental-hold og udenlandske hold i klassen pro kontinental eller world tour.

Dog kan en ny UCI-regel, der er trådt i kraft 1. januar 2016, hjælpe Christina Jewelry Pro Cycling. Nu er det nemlig blevet tilladt for klasse 2-løb som Post Danmark Rundt at invitere op til to udenlandske kontinental-hold. Det er dog op til løbsledelsen at vurdere hvor vidt der overhovedet skal inviteres sådanne hold og i givet fald hvem. På side fire i disse regler kan du læse hvilke hold der kan være med i de forskellige løb - og Post Danmark er som nævnt et 2.HC-løb.

I pressemeddelelsen skriver Christina Jewelry Pro Cycling at man håber på at opnå kvalifikation til Post Danmark Rundt. Det vil i så fald kræve en særlig aftale med Danmarks Cykle Union.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve