Dansk stjernerytter bifalder lang etape: 'Vores livmodere falder ikke ud'

FDJ-cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig glæder sig til fjerde etape af Giro Rosa, hvor rytterne skal køre 170,3 kilometer.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig (tv.) ligger nummer fire i klassementet før fjerde etape i Grand Tour-løbet, Giro Rosa, efter hun blev nummer to på tredje etape.

Der venter en historisk lang etape i dag, når Cecilie Uttrup Ludwig kører ud på de 170,3 kilometer, der udgør fjerde etape af det kvindelige Grand Tour-løb, Giro Rosa. Her skal rytterne fra Assisi til Tivoli, nær Rom.

Etapen er faktisk 10 kilometer længere end den maksimum-distance, som den internationale cykelunion (UCI) anbefaler i kvindernes World Tour-løb.

- Endelig bliver vi taget seriøst, siger Cecilie Uttrup Ludwig til cyclingnews.com.

Danskeren er begejstret for den lange etape efter at have kørt flere kortere løb på det seneste.

- Det er fedt, at de ikke tror, vores livmodere falder ud, hvis vi kører lange etaper eller hårde stigninger, siger den altid bramfri cykelrytter.

Det bliver en lang og hård 4. etape for de to danskere, Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard Jørgensen, i dette års udgave af Giro Rosa. Billede: Giro Rosa 2020.

Etapen byder på en kategori 3-stigning efter 70 kilometer og en hård finale med målstreg på vej op ad en stigning.

Mere kvindecykling i stuerne

Men selvom den danske bjergrytter bifalder de mange kilometer i løbet, har den kvindelige udgave af Giro d'Italia ikke fået nok omtale eller anerkendelse, mener hun.

- Der er ingen livedækning af løbet, og der er næsten ingen tilskuere ude på ruten. Det er bare virkelig trist, fordi jeg tror, at hvis folk vidste, vi kom forbi, og det blev vist på tv, så ville folk også se det, siger Uttrup Ludwig.

Mediedækningen af kvindecykling giver nemlig god omtale og er med til at brede kendskabet om rytterne og sporten ud, fortæller danskeren.

- Da vores EM og La Course blev vist i tv, fik folk mulighed for at se os køre cykelløb, og jeg fik 3.000 eller 4.000 nye følgere på sociale medier.

Cecilie Uttrup Ludwig (i blå) blev i 2019 nummer tre i endagsløbet, La Course, som er kvindernes pendant til Tour de France. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

- Det viser bare, at vi skal have kvindecykling ud i stuerne, så folk kan se, at det er vildt sjovt, siger danskeren.

FDJ-rytteren ligger nummer fire i det samlede klassement, efter hun kørte sig til en andenplads på tredje etape søndag. Hun kører i den grønne pointtrøje, selvom hun er nummer to i pointkonkurrencen efter Annemiek Van Vleuten, som bærer førertrøjen.

Cecilie Uttrup Ludwig er 2 minutter og 38 sekunder efter Van Vleuten i løbet, der strækker sig over ni etaper og afsluttes lørdag.

Facebook
Twitter