Dansk succeshold truet af lukning

Det danske cykelhold Team Giant-Castelli skal finde en sponsor senest mandag - ellers bliver holdet lukket.

Casper Pedersen vandt første etape af årets PostNord Danmark Rundt, men måtte nøjes med en tredjeplads i det samlede klassement. (Foto: Thomas Sjoerup © Scanpix)

I sidste uge blev det til en etapesejr i PostNord Danmark Rundt, og tidligere på ugen fik de en U23-verdensmester i enkeltstart.

Men snart kan det være slut med succeserne for det danske cykelhold Team Giant-Castelli. De mangler nemlig sponsorpenge, og hvis ikke de får skaffet en sponsor inden mandag, er de tvunget til at lukke holdet.

Det er naturligvis noget, der ærgrer holdleder Brian Vinjebo.

- Det er en meget frustrerende situation, vi er i. Det er svært at få virksomhederne til at hoste op med de penge, der er tale om, når det gælder et cykelhold som vores, siger han.

Stort potentiale

Team Giant-Castelli er bygget op omkring unge, danske talenter, og på deres hjemmeside fortæller de, at potentialet på deres hold er det største, der nogensinde er set på et dansk cykelhold.

Holdet rummer blandt andet U23-verdensmesteren i enkeltstart, Mikkel Bjerg, fire af de i alt seks OL- bronzevindere i baneløb samt U23-europamesteren i linjeløb, Casper Pedersen, der dog skifter hold næste år.

Men grundet holdets resultater er holdleder Brian Vinjebo heller ikke bleg for at finde de store ord frem, når det omhandler konsekvenserne af en mulig lukning af holdet.

- Hvis der bliver slukket for strømmen, så stopper udviklingen. Det vil være en katastrofe for dansk cykling, siger han.

Team Giant-Castelli skal finde en ny sponsor senest mandag.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve