Dansk teenager sikrer sig OL-billet i omnium

Amalie Dideriksen er klar til OL i Rio de Janeiro efter en tiendeplads ved VM i banecykling.

Amalie Dideriksen kan godt begynde at pakke. Hun skal til OL til sommer. (Foto: Eric Feferberg © Scanpix)

Der bliver dansk deltagelse i omnium-konkurrencen for både herrer og damer ved sommerens OL i Brasilien.

Efter at Lasse Norman Hansen tidligere har kvalificeret sig til legene, lykkedes det søndag for Amalie Dideriksen at sikre sig OL-billet ved VM i banecykling i London.

Linkbox Læs også Dideriksen falder ned gennem feltet ved VM

Det 19-årige stortalent blev nummer ti i omnium, der er cykelsportens mangekamp, og den placering rakte til OL-kvalifikation, hvilket var den primære målsætning for turen til den britiske hovedstad.

- Det suverænt vigtigste var at klare OL-kval'en. Vi havde været fint tilfreds med en 16.-plads, hvis vi havde kvalificeret os, siger assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard til feltet.dk.

Rejste sig efter svær start

Dideriksen havde ellers en tung start på søndagen, da hun blev henholdsvis sidst og næstsidst i dagens to første discipliner - tidskørsel og flyvende omgang.

De to tempodiscipliner var på forhånd vurderet som danskerens svageste, og derfor var det vigtigt, at hun havde leveret flotte præstationer i første halvdel af omnium-konkurrencen lørdag.

Det afsluttende pointløb handlede derfor om at holde øje med de konkurrenter, der kunne fravriste Dideriksen OL-billetten, og den mission lykkedes uden de store vanskeligheder.

Laura Trott fra Storbritannien vandt VM-guld foran franskmanden Laurie Berthon, mens Sarah Hammer fra USA tog bronze.

/ritzau/