Dansk toprytter forlænger med britisk storhold

Danske Julie Leth kører også i den kommende sæson for det britiske storhold Wiggle High5.

Julie Leth stillede også op ved EM i landevejscykling i Herning tidligere på året. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Antallet af kvindelige danske cykelryttere på det højeste niveau har været kraftigt stigende de seneste par år, men Julie Leth har været en del af spillet i et stykke tid nu, og det vil hun også være næste år.

Hendes nuværende hold Wiggle High5 oplyser nemlig mandag, at de har forlænget med den danske rytter for 2018.

- Generelt smitter Julies attitude og personlighed af på alle holdkammeraterne både på og af cyklen. Julie er en, som ville elske at placere på vejen hele året med alle hold, men i 2018 vil vi tilbyde Julie nogle små muligheder, hvor hun kan træde ud af sin arbejdsrolle og køre sin egen chance. Jeg ser frem til at se Julie hente en sejr i 2018, siger ejer og manager Rochelle Gilmore til holdets hjemmeside.

Julie Leth havde primært en hjælperolle i denne sæson for ryttere som Jolien D’hoore og Elisa Longo Borghini, der er blandt verdens bedste, men danskeren kan altså se frem til at få flere muligheder for at gå efter sejren i 2018.

- Jeg havde en god første sæson med Wiggle, hvor jeg følte, at jeg udviklede mig både personligt og professionelt, og jeg er virkelig glad for at kunne fortsætte den udvikling i et så professionelt miljø. Jeg har elsket at være på vejen med holdet. Det lykkes os altid at have det sjovt, men samtidig være professionelle og fokuserede, når vi står ved startstregen, siger Julie Leth.

Julie Leth har også været en vigtig brik på det danske landsholds store succes ved de seneste to VM, hvor hun har hjulpet Amalie Dideriksen til et verdensmesterskab i 2016 og en bronzemedalje i år.

FacebookTwitter