Dansk Tour-start vinker også farvel til Frank Jensen: 'Vi mister en mand med et kæmpe netværk'

Som overborgmester i København var Frank Jensen også formand for selskabet bag den danske Tour-start.

Løbsdirektør Christian Prudhomme (til venstre) og Frank Jensen (til højre) under rutepræsentationen for de tre etaper af Tour de France i Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er fjernet stjerner fra Frank Jensens skuldre i denne uge.

Først og fremmest skal han ikke længere være øverstkommanderende i København, men farvellet til posten som overborgmester betyder også, at han ikke længere skal være formand for selskabet bag den danske Tour de France-start i 2022.

Det fortæller Claus Schøsler, der er sekretariatschef i Grand Depart Copenhagen Denmark.

-Han kan ikke fortsætte som formand. Ifølge vores vedtægter er det Københavns overborgmester, der er formand for bestyrelsen. Så når der bliver udpeget en ny overborgmester, er det ham eller hende, som bliver formand for interessent-selskabet.

Claus Schøsler understreger, at man fra den danske Tour-start blot afventer den politiske proces for at se, hvem der skal overtage formandskabet i interessent-selskabet. Og han har heller ikke lyst til at vurdere årsagen til Frank Jensens farvel.

-Vi har ingen kommentarer til baggrunden for, at han stopper. Men for os er det objektivt set ærgerligt, for han har været en gennemgående figur helt tilbage til budprocessen og leveret et stort arbejde. Han har et stort netværk og en personlig relation til Prudhomme (Tour de France-løbsdirektøren, red.).

-Jeg er ikke bekymret for, at den danske Tour-start står dårligere, men det er klart, at vi mister noget erfaring og en mand med et kæmpe netværk, siger Claus Schøsler.

Personlige relationer har været afgørende

Ifølge DR Sportens kommentator Henrik Liniger har relationerne mellem den franske løbsarrangør, ASO, og det danske selskab bag Tour-starten været afgørende i processen med at få Tour de France-starten til Danmark, og som forlængelse deraf, relationen mellem løbsdirektør Christian Prudhomme og den danske formand Frank Jensen.

- Vi har set Lars Løkke og adskillige ministre være på charmeoffensiv hos Christian Prudhomme. Og da der i sommer var tvivl om, hvornår Tour-starten i Danmark skulle finde sted, spillede Frank Jensen en afgørende rolle i forhandlingerne med både Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.) og ASO (Tour de France-arrangøren, red.).

- Det er besværligt for den danske Tour-organisation, men det havde været mere sårbart, hvis udskiftningen var sket tidligere i forløbet. Alle aftaler er på plads nu, siger Henrik Liniger.

Lars Løkke Rasmussen (V) er en af dem, der har spillet en rolle i at sikre den danske Tour-start i 2022. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Løbsarrangøren, ASO, er ifølge Henrik Liniger vant til at begå sig blandt politikere, og derfor bør det ikke blive et problem, at overgangen fra Frank Jensen til den kommende overborgmester som formand i interessent-selskabet sker.

- Det bliver spændende at se, hvordan den nye overborgmester bliver en del af processen. Mange beslutninger er truffet, og budgetter er lagt, men vedkommendes entusiasme og begejstring for projektet bliver værd at følge, siger Henrik Liniger.

FacebookTwitter