Dansk verdensmester er klar til vildt efterår: 'Jeg håber på et vådt Paris-Roubaix'

Mads Pedersen har rettet sigtekornet mod både Tour de France og efterårets udgave af brostensklassikeren Paris-Roubaix.

Mads Pedersen blev i september 2019 verdensmester i linjeløb. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Verdensmester Mads Pedersen nåede seks løb i 2020, før coronavirusset satte en kæp i hjulet på den internationale cykelkalender.

Nu meddeler danskerens hold Trek-Segafredo, at Pedersen igen er klar til at lufte regnbuefarverne.

Målene er både at deltage i Tour de France samt at gøre sig gældende i de forårsklassikere, som nu i stedet måske burde omdøbes til efterårsklassikere.

- Det er super fedt endelig at se en løbskalender igen. Nu har vi noget at sigte mod og forberede os på, siger Mads Pedersen i en

pressemeddelelse
fra Trek-Segafredo.

Danskeren agter at stille til start i verdens største cykelløb, Tour de France, der køres fra 29. august til 20. september, men har klassikerne som sit hovedmål, siger han.

- Det er i slutningen af sæsonen, så jeg glæder mig virkelig meget til det. Jeg håber på et vådt Paris-Roubaix i år, siger den danske verdensmester.

Og netop vådt føre plejer at passe Mads Pedersen ganske godt. Da regnbuetrikoten kom på danske hænder i fjor, var det i under svære vejrforhold på Postmand Pers snoede veje i Yorkshire, at danskeren satte alle sine konkurrenter til vægs.

Mads Pedersen blev hyldet i Københavns Lufthavn og på Københavns Rådhus, da han sidste år vandt verdensmesterskabet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Selvom cykelkalenderen er vendt på hovedet, har det ikke ændret verdensmesterens ambitioner.

- Cykelløb er cykelløb, og vi er klar uanset, hvornår klassikerne bliver kørt, siger Mads Pedersen.

- Jeg ser virkelig frem til at køre cykelløb igen. Det bliver en fed oplevelse at køre alle de store løb på så kort tid. Det er en ny oplevelse for alle, og det bliver fedt.

Trek-Segafredo oplyser, at Mads Pedersens første løb efter coronapausen bliver det spanske etapeløb Vuelta a Burgos fra 28. juli til 1. august.