Dansk verdensmester forlænger kontrakt med sit hold

Mads Pedersen vil frem til og med 2022 fortsat køre for World Tour-holdet Trek.

Mads Pedersen blev taget imod af den samlede danske presse, da han vendte hjem som verdensmester i efteråret 2019. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den danske verdensmester i landevejscykling, Mads Pedersen, har sat sin underskrift på en kontraktforlængelse til og med 2022-sæsonen med sit hold, Trek.

Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

Mads Pedersen kom til det amerikanske hold i 2017 og nåede karrierens foreløbige højdepunkt, da han sidste år blev den første danske herrerytter til at blive verdensmester i linjeløb for de professionelle ryttere.

Den 24-årige dansker fortæller, at holdchef Luca Guercilenas tro på ham, inden han overhovedet havde bevist sig på den store scene, er en af grundene til, at han ønskede at blive.

- Luca troede virkelig på mig allerede for tre år siden, da jeg fik min første kontrakt med holdet.

- Allerede året før faktisk, da jeg havde nogle problemer med Cult og Stölting (tidligere hold, red.), viste han sin tro på mig, da han sagde, at jeg ville få en kontrakt, hvis mit hold lukkede, siger Mads Pedersen i pressemeddelelsen.

- Det var en afgørende årsag til at forlænge med holdet nu.

'Han er en vinder'

Trods uroen omkring sponsorerne Cult og Stölting fortsatte holdet en sæson mere med Mads Pedersen på holdet, inden han i 2017 skiftede til Trek.

Han står noteret for 12 sejre i sin karriere indtil videre og viste med sin andenplads i klassikeren Flandern Rundt i 2018, at han kan køre med om sejrene i de store endagsløb.

Derudover har han også vundet både DM og Danmark Rundt samlet.

Ifølge Luca Guercilena kan man forvente sig endnu mere af den unge dansker.

- Han er en vinder. Han har en vinders instinkt. Og jeg tror fuldt og fast på, at han er på vej til at lave store resultater i klassikerne, siger han.

Og det er også planen for Mads Pedersen.

- Jeg vil blive ved med at vinde løb. Jeg vil være mere konstant og mere på topniveau i klassikerne, ikke kun de store løb, men i alle løbene, i stedet for bare at poppe frem ind imellem, siger han.

/ritzau/