Danske ryttere udtaget til VM: 'Holdet er meget stærkt med et højt topniveau og stor bredde'

Danmark har fuldt hold med til VM, og landstræner Anders Lund har udtaget en trup, der skal kæmpe om medaljer.

Efter et uheldigt Tour de France viste danske Jakob Fuglsang storform, da han for en uge siden vandt en etape i Vueltaen. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Danmark har udtaget otte ryttere til VM i linjeløb, og de skal være med til at præge løbet, der afvikles 29. september.

Det fortæller landstræner Anders Lund i en pressemeddelelse.

- Holdet er meget stærkt med et højt topniveau og stor bredde, så jeg forventer, at vi selv skaber vores cykelløb et godt stykke hen ad vejen.

- Ruten er hård, men mere på grund af det tekniske element end på grund af højdemeterne, hvilket passer vores hold godt, siger Anders Lund.

De otte ryttere er: Jakob Fuglsang, Magnus Cort (begge Astana), Michael Mørkøv, Kasper Asgreen (begge Quick-Step), Michael Valgren (Dimension Data), Mads Pedersen (Trek), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Casper Pedersen (Sunweb).

  • 26-årige Magnus Cort har haft et fornuftigt 2019. Tidligere på året vandt bornholmeren en etape i Paris-Nice. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)
  • Holdets mest rutinerede rytter er den danske mester Michael Mørkøv. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)
  • 2019 har været Kasper Asgreens år. Danskeren har hentet mange etapesejre heriblandt i Flandern Rundt og Tyskland Rundt. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)
  • Efter et skuffende Tour de France er Michael Valgren blandt de otte ryttere, som skal køre om danske medaljer ved verdensmesterskabet. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)
  • Talentfulde Mads Pedersen har kørt fire sæsoner for Trek - Segafredo. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Christopher Juul-Jensen er også en af de danske VM-ryttere, som skal bidrage med stor rutine. Juul-Jensen har kørt otte Grand Tours. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)
  • Casper Pedersen vandt for to år siden U23-EM i Herning. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
1 / 7

- Vi har rytterne til at være med i løbets vigtigste momenter, og vi skal som hold udnytte, at vi har så mange kort at spille, fastslår landstræneren.

Til herrernes enkeltstart er der fundet plads til EM-sølvvinder Kasper Asgreen og tempospecialist Martin Toft Madsen - og målet er en placering i top-10.

- Asgreen har vist, at han som den første danske eliteherre kan køre med om mesterskabsmedaljer, men det er en respektindgydende startliste, så vi skal have realistiske forventninger.

- Toft har haft et par ærgerlige styrt inden for den seneste måned, men vi satser på, at han bliver helt klar, fortæller Anders Lund.

Nyt spændende VM-tiltag

Sammen med kvindelandstræner Tayeb Braikia har Anders Lund sat holdet til den nye VM-opfindelse, holdtidskørslen ”mixed relay”, der er et stafetløb, hvor hold bestående af tre kvinder afløser et hold bestående af tre herrer.

- Det er et spændende tiltag, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer for den her disciplin, siger Tayeb Braikia.

- Det er meget svært at vide, hvor vi befinder os, fordi vi ikke har nogen historik, men jeg mener, at de danske kvinder har niveau til at køre tæt på de bedste kvindehold, fortsætter han.

Det danske hold består af følgende ryttere: Pernille Mathisen (Sunweb), Julie Leth, Emma Norsgaard (begge Bigla), Martin Toft Madsen, Christoffer Lisson (begge BHS-Almeborg Bornholm), Julius Johansen (ColoQuick).

/ritzau/