Dansker triumferer efter hektisk afslutning: Magnus Cort vinder 8. etape af Paris-Nice

Den danske cykelrytter Magnus Cort vinder 8. og sidste etape i det franske cykelløb Paris-Nice.

Magnus Cort vandt den sidste etape af dette års Paris-Nice. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Danske Magnus Cort (EF) snuppede sejren på den sidste etape af cykelløbet Paris-Nice. Han vandt etapen foran Christophe Laporte (Cofidis).

Danskeren tog fronten på den sidste kilometer og oversprintede franskmanden i finalen efter en hektisk etape.

Primoz Roglic smed den samlede sejr, efter at han undervejs på etapen styrtede to gange og siden blev sat af feltet. Han tabte i alt tre minutter og otte sekunder og endte på 15.-pladsen samlet.

Tyske Maximilian Schachmann holdt sig til i den forreste gruppe, og eftersom han lå på andenpladsen før etapen, løb han med den samlede sejr.

Det er andet år i træk, at Maximilian Schachmann vinder samlet i det franske løb, som strækker sig over otte etaper.

Russiske Aleksandr Vlasov snuppede andenpladsen i klassementet - 19 sekunder efter den samlede vinder. Spanske Ion Izagirre endte på tredjepladsen med 23 sekunder op til Schachmann.

De franske coronarestriktioner har betydet, at løbsruten i år ikke er gået gennem selve Nice.

Sidste etape i løbet slutter ellers hvert år i Nice efter en rundtur i hårdt terræn omkring storbyen, men på grund af restriktionerne blev etapen i år forkortet til 92,7 kilometer, som blev kørt på en rundstrækning omkring byen Levens lidt nord for Nice.

Magnus Cort afsluttede Paris-Nice med manér. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Cort sprintede sejren i hus

Primoz Roglic indledte etapen med en samlet føring på 52 sekunder ned til Maximilian Schachmann på andenpladsen og 1 minut og 11 sekunder ned til Aleksandr Vlasov på tredjepladsen.

Ruten lagde ikke umiddelbart op til store forskydninger i klassementet, og meget skulle gå galt for den førende slovener, hvis ikke han skulle vinde samlet.

Derfor gik der formentlig et gys gennem Jumbo-Visma-følgebilen, da Roglic med 72 kilometer igen røg i asfalten og fik et ordentligt sår på venstre lår. Han var imidlertid hurtigt tilbage i feltet.

Otte ryttere var i mellemtiden stukket af fra feltet og lå ude foran, indtil de blev hentet med godt ti kilometer til mål. De otte ryttere spillede dermed en birolle på det, der endte som en dramatisk etape.

Tyske Maximilian Schachmann tog sejren fra slovenske Primoz Roglic, der styrtede to gange i løbet af etapen. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Rytterne kørte i et hidsigt tempo, og feltet blev flere gange brudt op. Med 25 kilometer igen var Primoz Roglic pludselig isoleret i en gruppe bag feltet.

Uden en eneste holdkammerat skulle den slagne slovener, som altså havde været styrtet, forsøge at hente feltet, som bankede afsted over asfalten med Maximilian Schachmanns Bora-holdt i front.

Tyskeren brugte sit hold op og var alene tilbage med ti kilometer til mål. Flere forsøgte at angribe ham, men han holdt fast og kom i mål med favoritgruppen. Dermed vandt han løbet samlet foran Aleksandr Vlasov.

På sidste kilometer tog Magnus Cort føringen og sprintede sejren i hus fra front. Franske Christophe Laporte var lige i hælene på Cort og så kortvarigt ud til at stjæle sejren. Cort holdt dog fast og kunne juble over en flot sejr.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk