Danskere jagter topplaceringer i italiensk cykelklassiker

Seks danskere er med i Milano-Sanremo, hvor Søren Kragh Andersen og Magnus Cort kan køre efter topplaceringer.

Danske Søren Kragh Andersen er udset en stor rolle i lørdagens Milano-Sanremo i Italien. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Efter de senere års invasion af danske ryttere på cykelsportens World Tour har de fleste store løb solid dansk repræsentation, og Milano-Sanremo er ingen undtagelse.

Seks danskere er med, når der lørdag formiddag bliver sat gang i cykelårets første - og længste - monument, der strækker sig over hele 291 kilometer i det nordlige Italien.

Hos Astana får Magnus Cort blandt andet hjælp af den 22-årige klassikerdebutant Jonas Gregaard, der er kommet til det kasakhiske hold fra Riwal før denne sæson.

Søren Kragh Andersen har selskab af landsmanden Casper Pedersen på Sunweb-holdet, mens Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Mads Würtz Schmidt (Katusha) udgør resten af det danske kontingent.

Kragh og Dumoulin skal placere sig rigtigt

De største muligheder for en topplacering ligger hos Cort, der bliver en af Astanas frontfigurer, og hos Kragh, som får en forholdsvis fri rolle hos Sunweb.

Sunweb-sportsdirektør Luke Roberts er spændt på at se tilbagevendte Michael Matthews, der er klar igen efter sit voldsomme styrt på 1. etape af Paris-Nice.

Derudover er det op til Kragh og Tom Dumoulin at placere sig rigtigt, når løbet skal afgøres på Poggio-stigningen kort før mål.

- Tom er netop blevet nummer fire i Tirreno-Adriatico. Han skal selvfølgelig overvåge angreb på Poggio sammen med Søren, som ser ud til at være i god forfatning før klassikerne, siger Roberts i en pressemeddelelse.

Milano-Sanremo blev kørt første gang i 1907, og lørdagens udgave bliver nummer 110.

Rolf Sørensen blev nummer to i 1991, hvilket er hidtil eneste gang, en dansk rytter har været på podiet.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter