DCU overvejer ny struktur efter direktørfyring

Danmarks Cykle Union fyrer direktør Per Henrik Brask efter kun et års ansættelse.

Danmarks Cykle Union er en interesseorganisation for aktive cykelryttere, der cykler på enten konkurrence-, trænings- eller motionsniveau. DCU består af mere end 300 klubber og med samlet set over 30.000 medlemmer. (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

Danmarks Cykle Union (DCU) fyrer endnu en direktør.

I 2015 blev David Gullberg fjernet fra direktørstillingen efter at have skabt et stort underskud og misinformeret bestyrelsen. Og nu er hans efterfølger, Per Henrik Brask, så blevet fyret efter kun lidt over et års ansættelse.

- Bestyrelsen ønsker at nytænke den administrative og sportslige ledelse af DCU. Det sker også som led i den økonomiske genopretningsplan der kræver at DCU reducerer organisationens omkostninger og fokuserer indsatserne. Vi mener, at vi bedst kan gøre dette ved at se på indholdet og besættelsen af begge stillinger på samme tid, siger formand Henrik Jess Jensen i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladet skyldes fyringen, at samarbejdet mellem Per Henrik Brask og resten af DCU har været enormt dårligt – og at der stadig er dårlig økonomi i unionen.

Fyres ikke på grund af pengeproblemer

I pressemeddelelsen fra DCU kommenterer formanden ikke på samarbejdet. Til gengæld fastslår han, at økonomien ikke er årsagen til, at Per Henrik Brask nu er blevet fyret.

- Vores seneste og løbende økonomirapportering viser at vi følger genopretningsplanen og realiserer de økonomiske målsætninger. Bestyrelsen holder fokus på, at sikre at kursen bliver fulgt, slutter Henrik Jess Jensen.

Til DR Sporten siger Per Henrik Brask, at samarbejdet har fungeret godt:

- Samarbejdet med de interessenter, som jeg har arbejdet med, synes jeg, har fungeret godt. Jeg har skullet få det til at fungere og har skullet navigere en organisation, som er blevet mindre og mindre, fordi der blev skåret mere og mere i den, siger Per Henrik Brask.

Per Henrik Brask blev ansat som direktør efter David Gullberg, der også blev fyret efter kort tid på posten.

Facebook
Twitter