De danske kvinder har vinger: Stortalent på podiet i World Tour-løb

Cecilie Uttrup Ludwig har haft et forrygende forår, og det fortsatte søndag i Italien, hvor hun blev nummer tre.

Cecilie Uttrup Ludwig blev søndag nummer tre i World Tour-løbet Trofeo Alfredo Binda. (Foto: Cervelo Bigla © Cervelo Bigla)

De kvindelige danske cykelryttere anført af verdensmesteren Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig har i høj grad imponeret i 2017. I sidste weekend vandt Amalie Dideriksen World Tour-løbet Ronde van Drenthe, mens Cecilie Uttrup Ludwig vandt etapeløbet Setmana Ciclista Valenciana.

Og søndag var sidstnævnte så på spil igen. I det hårde endagsløb Trofeo Alfredo Binda blev Cervelo-Bigla-rytteren nummer tre.

Det italienske løb er også en del af World Touren, og mange store navne var derfor til start. Løbet blev afgjort i en spurt blandt omkring 25 ryttere, hvor Team Sunwebs Coryn Rivera kom først over stregen foran Astanas Arlenis Sierra.

Den sidste omgang var meget intens, hvor verdensstjerner som Elisa Longo Borghini og Marianna Vos angreb på den næstsidste stigning. Det tyndede ud i feltet, men det var ikke nok til at sætte Cecilie Uttrup Ludwig, der er stærk, når det går opad.

Før dagens løb var det Amalie Dideriksen, som førte World Tourens ungdomskonkurrence, men hun var ikke til start i dag.