De har aldrig tabt sammen: Dansk dynamitduo vinder VM-guld i parløb

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen kan for andet år i træk kalde sig verdensmestre i parløb.

Et gyldent makkerskab kunne søndag tage endnu mere guld med hjem. Michael Mørkøv og Lasse Norman genvandt nemlig verdensmesterskabet i parløb. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

Det lyder måske en smule udansk, men når Lasse Norman og Michael Mørkøv stiller til start i parløb, kan konkurrenterne lige så godt indstille sig på at kæmpe om de sekundære placeringer.

Guldet tilhører dem og gjorde det (selvfølgelig) også i dag, hvor Danmarks drønstærke duo kørte verdensmesterskabet hjem på velodromen i franske Roubaix.

Dermed kronede Norman og Mørkøv et fantastisk 2021, hvor de tidligere på året vandt OL-guld i Tokyo.

- Det har været nogle sindssygt fede år, siden vi startede satsningen frem mod OL. Jeg synes, at denne sejr (VM-guldet, red.) sætter et rigtig flot punktum for hele rejsen, siger Lasse Norman til DR Sporten.

Danske smil fra øre til øre. Michael Mørkøv og Lasse Norman måtte slide for det, men på allersidste omgang sikrede danskerne sig VM-guld i parløb. (Foto: EPA/YOAN VALAT)

Guldmedaljen var samtidig et titelforsvar af VM-trikoten, der blev vundet i Berlin sidste år. En tyk streg under parrets suværenitet. Danskerne, der har kørt sammen siden 2013, har nemlig endnu til gode at tabe et løb på internationalt plan.

Det er dybt imponerende, mener landstræner Casper Jørgensen.

- Jeg tror ikke, at der set noget lignende i toppen af international banecykling, siger landstræneren til DR Sporten.

Tonsvis af rutine gjorde udslaget

Mørkøv og Norman kunne se Italien tage en omgang på resten af feltet tidligt i løbet, men danskerne bevarede roen. De åd sig tilbage. Det var dog først på allersidste omgang, at guldet kom i hus, da Michael Mørkøv sprintede en tredjeplads hjem i pointspurten.

- Det var sgu et hårdt VM. Det var ikke nemt på noget tidspunkt. Vi kom lidt skidt fra start, men vi formåede at få det vendt stille og roligt ved at køre klogt og teknisk godt, siger Norman og roser sin makker.

- Mørkøv var bare en af de absolut stærkeste på banen i dag. Jeg bøvlede selv lidt med det til sidst.

- Vi får taget en helt masse point lidt nemmere, end vi ellers ville have gjort, fordi jeg ved, hvor Michael gerne vil være og omvendt, siger Lasse Norman om makkerskabet med Michael Mørkøv. (Foto: Thibault Camus © Associated Press)

Landstræneren synes ikke, at duoen kørte sit bedste eller mest overbevisende parløb. Klasse fornægter sig imidlertid aldrig - og den har Mørkøv og Norman.

- Havde de ikke stået i situationen så mange gange, er det ikke sikkert, at de havde løst opgaven så flot, som de gjorde. Der kommer rutinen dem til gode. Det er også klasse at vinde på de dage, hvor man ikke er helt så skarp, siger Casper Jørgensen.

Han indrømmer blankt, at det er nemt at være landstræner for guld-duoen.

- De kører meget deres eget show og ved, hvad der skal til. Så det er forholdsvis nemt, griner Danmarks landstræner i banecykling.

For 78 dage siden vandt Lasse Norman og Michael Mørkøv OL-guld i parløb foran Storbritannien og Frankrig. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

Med endnu en titel til makkerparrets fælles scrapbog er det nu tid til en 'velfortjent pause', siger Lasse Norman. Hele sæsonen har en langvarig skade tvunget ham til at tænke kortsigtet og dosere sin træning frem mod mesterskaberne.

- Det har været en intens og mentalt hård periode, så jeg trænger rigtig meget til noget pause nu, siger Norman.

Banerytteren ved endnu ikke, hvornår han og Mørkøv stiller til start til deres næste parløb. Han ved dog, at de, som altid, kommer til at gøre det for at vinde.

Ilden brænder videre. Men også så længe, at de er aktuelle ved OL i Paris om tre år?

- Lige nu kommer pausen først, men når det er sagt, kan der ske utrolig meget på tre år i cykelsport. Hvis vi står med muligheden for at komme til start igen til OL i Paris, vil jeg bestemt ikke udelukke, at det er en chance, vi tager, siger Lasse Norman.

FacebookTwitter