De rød-hvide indtager Flandern: Hele 15 danskere deltager i legendarisk cykelløb

I det legendariske cykelløb Flandern Rundt er der sammenlagt intet mindre end 15 danskere til start.

(ARKIV) Mads Pedersen er umiddelbart det bedste danske bud på et topresultat i Flandern Rundt. (Foto: DAVID Stockman)

Det blev ikke en dansk vinder sidste år, men det hvis man sidder med de rød-hvide briller klistret fast til øjnene, så kan man godt påstå, at Flandern Rundt var dansk i 2018.

Mads Pedersen skrev sig ind på verdensscenen med et eminent fremstød, og hans fightervilje sikrede en andenplads. Det bedste danske resultat siden Rolf Sørensens sejr i 1997. Og så var der lige Michael Valgren. Han blev sørme nummer fire.

Lige den dag var det svært at stoppe med at hive i snoren til klaphatten, og det har det faktisk også været siden.

I dag køres monumentet Flandern Rundt så igen, og tanker går straks på, om denne dag nu også bliver ”dansk” og måske endda mere end sidste år?

Ser man på antallet af danske deltagere hos kvinderne og mændene, så er det bestemt ikke utænkeligt. Hos kvinderne er der fire til start, mens der på den mandlige side er 11. Sidstnævnte er flere end hos en stor cykelnation som Tyskland, og faktisk er det kun overgået af Holland, Frankrig, Belgien og Italien.

Men ser man på forårets resultater for danskerne, så begynder man at finde ordet ”skepsis” frem. Det har nemlig været blandet.

Vi har kigget nærmere på alle de danske deltagere og set på deres muligheder og roller i årets Flandern Rundt.

1

Mads Pedersen, Trek (blev nummer 2 i Flandern Rundt 2018)

Mads Pedersen på pressemøde få dage før løbet. (Foto: Kurt Desplenter © Scanpix)

Med en meget imponerende andenplads sidste år i løbet og gode takter den seneste uge i semiklassikerne, så er Mads Pedersen umiddelbart det bedste danske bud på et topresultat i Flandern Rundt. Men kaptajnrollen deles med Jasper Stuyven, John Degenkolb og Edward Theuns, så manden med de bedste ben får chancen.

2

Søren Kragh Andersen, Team Sunweb (blev nummer 53 i Flandern Rundt 2018)

Søren Kragh Andersen på pressemøde før løbet. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Det har måske ikke været helt så fantastisk, som man kunne have håbet på for danskeren i 2019, men der har stadig været fine takter. Senest blev det til en 11. plads i Gent-Wevelgem, og hvis han har benene, så er der ikke nogen holdkammerater, som vil stå i vejen for et dansk topresultat.

3

Cecilie Uttrup Ludwig, Bigla Pro Cycling (blev nummer 30 i Flandern Rundt (2018)

Cecilie Uttrup Ludwig ved VM sidste år. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Det er stort set lige meget, om man giver hende brosten, bjerge eller fladt terræn, så er hun med fremme. Cecilie Uttrup Ludwig er umiddelbart det bedste danske bud på et topresultat hos kvinderne i løbet, hvor hun blev nummer 12 i 2017. Hun har fået en mere fremtrædende kaptajnrolle i 2019, og den har hun sagt ja tak til med topplaceringer i Strade Bianche og Trofeo Alfredo Binda, hvor hun blev nummer fem og tre.

4

Michael Valgren, Team Dimension Data (blev nummer 4 i Flandern Rundt 2018)

Michael Valgren er kaptajn på Team Dimension Data. (Foto: Team Dimension Data © Team Dimension Data)

En tidlig sygdom har virkelig været med til at ødelægge et ellers potentielt godt forår for Valgren, og han har indtil videre ikke helt fundet sig selv endnu. Derfor har det været en usynlig brostensperiode, men man kender hans styrke godt nok til, at han på sine bedste dage kan køre med om sejren.

5

Magnus Cort, Astana (Blev nummer 20 i Flandern Rundt 2018)

Billede fra Magnus Corts etapesejr i Tour de France 2018. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Etapesejren i Paris-Nice har reddet et forår, der har været lidt af en rutsjebane for bornholmeren. I starten havde han svært ved at finde formen, men hentede så en 15. plads i Milano-Sanremo. Cort vil formentlig forsøge at hænge på så længe som muligt, og så må vi se, om det kan række til endnu en top 20-placering i et af de store løb.

6

Amalie Dideriksen, Boels-Dolmans (blev nummer 18 i Flandern Rundt 2018)

Amalie Dideriksen til VM i sidste år. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Der er ingen tvivl om, at meget få ryttere ønsker at få en konkurrent som Amalie Dideriksen med til målstregen på grund af hendes evner til at afslutte. Hendes mål bliver at hænge på så længe som muligt, og så må den danske mester kigge nærmere på, om hendes holdkammerater vil lade hende gå efter et topresultat, eller om hun skal agere hjælperytter for holdets mange stjerner.

7

Kasper Asgreen, Deceuninck – Quick Step (deltog ikke i 2018)

Kasper Asgreen (tv.) sammen med verdensstjernen og holdkammeraten Philippe Gilbert (th.) (Foto: Kurt Desplenter © Scanpix)

Først og fremmest fortjener han et kæmpe klap på skulderen for bare at være en del af Deceuninck – Quick Steps Flandern Rundt-hold. Det kommer man ikke bare sådan lige. Men solide præstationer gennem hele foråret har gjort, at han går ind til det her løb med en meget vigtig rolle om at holde styr på det hele, inden hans stærke hold begynder at skille fårene fra bukkene.

8

Matti Breschel, EF Education First (blev nummer 98 i Flandern Rundt 2018)

Matti Breschel klar til løb med den karismatiske EF Education First-hjelm. (Foto: EF Education First © EF Education First)

Han har flere top ti-placeringer i løbet, men tiden med, at man gik ind til løbet og regnede med, at Matti Breschel ville være det bedste danske kort, er ovre. Han får dog en vigtig rolle i løbet, hvor han skal holde styr på holdets to kaptajner i Sep Vanmarcke og Alberto Bettiol.

9

Julie Leth, Bigla Pro Cycling (blev Nummer 62 i Flandern Rundt 2018)

Julie Leth yderst til højre vandt VM-bronze sammen med Amalie Dideriksen tidligere på året på banen. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

Det er gået lidt under radaren, at Julie Leths forår faktisk har været noget af det bedste på landevejen, man har set fra hende i karrieren. Det hænger selvfølgelig sammen med en friere rolle på sit nye hold Bigla Pro Cycling, hvor hun kører sammen med Cecilie Uttrup Ludwig, men hun har også hentet masser af selvtillid med topresultater på banecyklen. Måske kan hun imponere igen i dag.

10

Christina Siggaard, Team Virtu Cycling (blev nummer 19 i Flandern Rundt 2018)

Christina Siggaard vandt Omloop Het Nieuwsblad sidste år. (Foto: YORICK JANSENS)

Danmark har virkelig nogle gode kort på hånden hos kvinderne, og Christina Siggaard er ikke en undtagelse. Det viser sidste års resultat. Spørgsmålet er bare, hvor fri en rolle hun får, fordi den klare kaptajn på det danske hold er italienske Marta Bastianelli, der har været en af de bedste kvinder i verden i 2019.

11

Christopher Juul-Jensen, Mitchelton-Scott (deltog ikke i 2018)

Christopher Juul Jensen kommer til at arbejde hårdt i løbet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Han giver sig altid 100 procent, og der er ikke nogen tvivl om, at det også er derfor, at den danske slider er med på holdet til Flandern Rundt. Han skal passe på holdets ubestridte kaptajn Matteo Trentin så længe som overhovedet muligt, medmindre de smider danskeren i et tidligt udbrud.

12

Lars Bak, Team Dimension Data (blev nummer 74 i Flandern Rundt 2018)

Lars Baks erfaring bliver vigtig for Michael Valgren. (Foto: Tyrone Bradley © Tyrone Bradley)

Når man nu snakker om en arbejdshest, så er det også passende at komme ind på Lars Bak. Det vil ikke være overraskende, hvis man kommer til at se ham lige i nærheden af holdkammeraten Michael Valgren hele dagen. I hvert fald, lige indtil dramaet går løs.

13

Asbjørn Kragh Andersen, Team Sunweb (deltog ikke i 2018)

Brødrene Kragh Andersen sammen. (Foto: Ernst van norde)

Mens lillebror Søren er blandt de bedste danske bud, så er Asbjørn med for at hjælpe sin bror. Det er ikke utænkeligt, at storebror Asbjørn ryger med morgenudbruddet, men hvis det ikke sker, så vil han sidde lige op ad Søren Kragh Andersen hele dagen.

14

Casper Pedersen, Team Sunweb (deltog ikke i 2018)

Casper Pedersen til pressemøde før Flandern Rundt. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Selvom han ikke er i familie med Kragh Andersen-brødrene, så kan man sige præcis det samme om Casper Pedersens rolle. Det danske trekløver på Team Sunwebs hold har et enkelt formål, og det er at bringe Søren Kragh Andersen til et stort resultat.

15

Lasse Norman Hansen, Corendon – Circus (deltog ikke i 2018)

Lasse Norman Hansen og Casper Von Folsach vandt VM-medalje på banen tidligere på året. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

Lige så skræmmende og overlegen han til tider kan være på banecyklen, lige så meget mangler han for at være med blandt de bedste på landevejen. Lasse Norman Hansen har dog ikke lagt skjul på, at OL på banen er hans førsteprioritet, og derfor er det kun en ekstra glæde for danskeren at få lov til at deltage i et så stort løb som Flandern Rundt.

Løbet kan følges rigtig mange steder. I LIGA på P3 er vi i Belgien, hvor vi løbende vil opdatere jer på både kvindernes og mændenes løb.

Både TV2 Sport og Eurosport 1 viser mændenes løb i dets fulde længde fra klokken 10.15. Og så vises kvindernes løb også på TV2 Play fra klokken 13.30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk