Den danske konge af Flandern har været overvældet af reaktioner: 'Nærmer sig en Tour de France-sejr'

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen har været overvældet over de reaktioner, han har fået efter sejren i Flandern Rundt.

Den danske Deceuninck - Quick-Step-rytter Kasper Asgreen kunne løfte trofæet efter den flotte præstation i Flandern Rundt. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Det er noget ganske specielt at vinde et cykelløb på de professionelles Pro Tour. Uden tvivl. Men når der kæmpes for verdensmesterskabernes regnbuestriber, den samlede sejr i Tour de France eller sejr i én af de fem legendariske monumenter, så betyder det alligevel en hel del mere.

Betydningen af sidstnævnte har den danske cykelrytter Kasper Asgreen i den grad oplevet de seneste dage, siden han i søndags på imponerende vis vandt den sagnomspundne brostensklassiker, Flandern Rundt.

En etapeafslutning, som kan og bør ses og høres igen og igen.

Og har du allerede glemt, hvordan den lyder, kan du genhøre de sidste 500 meter i selskab med DR Sportens cykelkommentator Tobias Hansen, der herunder tager dig igennem de sidste sekunder af en af de største danske cykeltriumfer nogensinde:

0:00

For Asgreen selv var det først de sidste ti meter, der fik ham til at føle, at sejren var i hus.

- Jeg føler mig godt kørende hele dagen og føler, det kan lade sig gøre, hvis tingene går min vej. Når man kører en intens spurt med en rytter som Mathieu van der Poel, så er der ikke noget, der er sikkert, siger Kasper Asgreen til DR Sporten.

- Det er først de sidste ti meter inden stregen, at det går op for mig, at det kommer til at ske.

Den 26-årige Deceuninck - Quick-Step-rytter har siden søndagens triumf modtaget et hav af positive reaktioner, og det har gjort et stort indtryk på den danske rytter. Specielt holdkammeraternes glæde har betydet en hel del.

- Det har været rigtig fantastisk. Det var helt overvældende at se, hvor meget det betød for alle mine holdkammerater.

- Selvfølgelig betød det en hel masse for mig selv, men at se hvor glade alle på holdet var og se, hvor meget det betyder for dem også, det var virkelig overvældende, siger den danske cykelrytter.

Hør, hvor meget støtten fra holdkammeraterne har betydet i videoen:

Det har ikke kun været holdkammeraternes støtte, der har sat sine spor. Også cykelrytterens indbakke har været glødende.

- Jeg har fået rigtig mange søde beskeder. Det er en fornøjelse at se, hvor mange der følger med i, hvad jeg render og laver.

'Det bliver ikke meget større'

Også Asgreens danske sportsdirektør i Deceuninck - Quick-Step, Brian Holm, var har været imponeret over danskerens styrke.

Han sammenligner endda triumfen med noget af det største inden for cykelsporten.

- Jeg er tæt på at sige, at det at vinde Flandern Rundt, det bliver ikke meget større. Det nærmer sig en Tour de France-sejr, siger Brian Holm til DR Sporten dagen efter Asgreens triumf.

Hør Brian Holm fortælle en anekdote om Kasper Asgreen og et hospitalsbesøg i begyndelsen af rytterens karriere hos Deceuninck - Quick-Step i videoen:

Brian Holm er da heller ikke i tvivl om, at Asgreen når langt som cykelrytter, og så fremhæver han koldingenserens måde at bevare jordforbindelsen på.

- Han er typen, der ikke behøver at bo nogle smarte, eksotiske steder - han er hjemme i Kolding. Og det tror jeg sådan set, han bliver ved med. Jeg tror ikke, at han flytter til Monaco og kommer med store diamantøreringe og Ferrari, siger Brian Holm.

Det var en glad Kasper Asgreen, der søndag kørte over stregen som den første i Flandern Rundt. (Foto: Stephanie Lecocq © Scanpix)

Da DR Sporten taler med Kasper Asgreen mandag aften, var det bestemt heller ikke med de helt store armbevægelser, at den danske rytter beskrev sin egen præstation.

Får jeg dig på nogen måde til at sige, hvor sindssygt det her resultat er?

- Jeg kører på cykel, fordi jeg synes, det er sjovt. Jeg er enormt stolt af, at der er andre, der synes, at det, jeg gør, er imponerende. Jeg sætter utrolig stor pris på den anerkendelse.

Han får i de kommende dage tid og mulighed for at fordøje den store præstation yderligere, men allerede om et par dage starter træningen frem mod sæsonens næste store mål. Og hvem ved, om vi skal hylde ham en gang eller to i sæsonens resterende topløb?

- Det næste mål bliver over sommeren med Tour de France og OL. Nu tager jeg lidt fri i nogle dage, og så begynder træningen frem mod det, hvor formen stille og roligt skal bygges op igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk