Den gode bjergform overrasker cykelrytteren Kasper Asgreen

Kasper Asgreen ligger til en podieplads i Tour of California, og det overrasker den danske rytter.

Kasper Asgreen kom først over målstregen på 2. etape af Tour of California, (Foto: Tracy Barbutes © Scanpix)

Den danske Quick-Step-rytter Kasper Asgreen er i gang med at køre et fremragende Tour of California, og inden sidste etape ligger han samlet nummer tre.

Etapen lægger ikke op til de store forskydninger i klassementet, og dermed kan Asgreen komme fra USA med både en etapesejr fra 2. etape og en podieplads i klassementet.

Det er kommet i stand via flot kørsel i bjergene. Faktisk så flot kørsel, at den unge dansker selv er overrasket.

- Jeg er overrasket over, hvordan jeg har gjort det, når det gik opad i denne uge. Det havde jeg helt sikkert ikke forventet, siger Asgreen ifølge feltet.dk.

- Det er første gang, jeg rigtigt tester mine ben i bjergene, og jeg er tilfreds med, hvordan det er gået.

Sjetteplads på Mount Baldy

etapen natten til lørdag dansk tid skulle afgørelsen findes på Mount Baldy, og her kørte Asgreen en flot sjetteplads hjem foran store navne som Simon Spilak, Rohan Dennis, Tejay van Garderen og Rigoberto Urán.

- Jeg vidste, at det ville blive hårdt, men det endte med at blive en fin dag - meget bedre end jeg havde forventet, siger Quick-Step-danskeren.

- Holdet beskyttede mig på vej mod finalestigningen, hvor jeg selv satte noget tempo for at nå så langt som muligt op på stigningen, før de små klatrere begyndte at angribe. Derefter kørte jeg bare mit eget tempo og kom helt udkørt i mål.

Kasper Asgreen er desuden iført den grønne pointtrøje, som han skal forsøge at forsvare på sidste etape.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter