Dideriksen efter forlængelse: Jeg havde mange tilbud

Amalie Dideriksens forlængede med sit hollandske hold på trods af mange andre tilbud. Satsningen på banecykling gjorde udslaget.

Amalie Dideriksen forlænger med sin cykelhold. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Hun har medaljer i både banecykling og landevejscykling. Og Amalie Dideriksen vil gerne fortsætte sin satsning på begge discipliner frem mod OL i Tokyo i 2020.

Det er den primære årsag til, at den danske cykelrytter har forlænget sin kontrakt med det hollandske hold Boels-Dolmans, så hun også kører for holdet de næste to år.

22-årige Dideriksen, der har været i stald hos hollænderne de seneste fire år, havde ellers bud fra andre hold.

- Det er superfedt med forlængelsen. Jeg havde flere tilbud på hånden, så jeg følte mig sikker på at få en kontrakt, men det er altid lækkert at være et sted, hvor man har det godt, siger Dideriksen til DR.

- Det er klart, at et skifte til et andet hold har været i tankerne, men jeg har fulgt min mavefornemmelse, og jeg håber, at det er det rette valg i forhold til OL i Tokyo, siger hun.

Dét handler om, at det hollandske hold giver Amalie Dideriksen lov til at køre både på landevejen og på bane, som er den primære satsning frem mod OL i 2020 for Dideriksen.

- Det har spillet en stor rolle, at de støtter mig i begge dele. Det er ikke alle hold, der er lige vilde med, at man kører andre discipliner end landvejen, men det synes mit hold heldigvis, siger hun og fortsætter:

Amalie Dideriksen da hun vandt VM på landevejen i 2016. (Foto: IBRAHEM ALOMARI © Scanpix)

- Den måde, jeg gør det på, betyder, at de to discipliner supplerer hinanden rigtigt godt, og det tror jeg, at holdet godt kan se, siger Dideriksen og uddyber:

- Vi planlægger sæsonen ud fra, hvornår man kører det ene og andet. Banecykling er jo primært om vinteren og landevejscykling om sommeren, så det er kun lige i starten og slutningen af sommeren, det kan krydse over, men der er næsten ingen løb, der ligger samtidig, siger hun.

OL i Tokyo i 2020 er det ultimative mål for Amalie Dideriksen, der endte som nummer fem i omnium ved OL i Rio i 2016. Den placerings skulle gerne forbedres, men samtidig vil hun gerne gøre en god figur på landevejen.

- OL er et stort mål for mig, hvor jeg skal fokusere på banecykling i parløb og omnium. Men jeg vil også gerne vinde cykelløb på landevejen. I år er der kun ét etapeløb og så et VM tilbage, og så skal jeg planlægge, hvad jeg skal satse på i næste sæson.

Facebook
Twitter