Dobbelt dansk U23-verdensmester: 'Nu er målet seniorernes VM'

Mikkel Bjerg har vundet VM i enkeltstart to år i træk. Nu drømmer han om at slå seniorerne.

Danske Mikkel Bjerg vandt suverænt U23-VM i enkeltstart for andet år i træk. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Sidste år vandt blot 18-årige Mikkel Bjerg VM i enkeltstart for U23-ryttere. Det var hans første VM udenfor juniorrækkerne. Forud for VM i år, sagde han, at han ville vinde igen. Det gjorde han mandag.

- Jeg har virkelig brugt lang tid på at få sæsonen sat rigtigt op og sørget for at have min absolutte formtop ved VM, og ramme det niveau, der skal til, for at blive verdensmester, siger han.

Mandagens enkeltstart blev den store danske triumf. Udover at Mikkel Bjerg genvandt sit VM, sluttede Mathias Norsgaard Jørgensen overraskende som nummer tre.

For den nu 19-årige Mikkel Bjerg skal endnu et verdensmesterskab skubbe yderligere til drømmen om at træde frem som professionel seniorrytter i de kommende sæsoner.

- Det er super vigtigt for mig at vise World Tour-holdene, at det ikke var en engangsforestilling, men at jeg har et superhøjt niveau og en klasse til at køre de her tempoløb, siger han.

Aktuelt kører Mikkel Bjerg for et mindre amerikansk Pro Continental-hold, hvor planen er at forbedre sig også udover enkeltstarten. Derfor fortsætter han også hos amerikanerne i næste sæson.

I et længere sigte er ambitionen at kunne køre med de bedste ved VM indenfor en håndfuld år.

-Det er selvfølgelig at få lov at køre VM for seniorer og lave et resultat der indenfor de næste fire-fem år.

- Men etapeløbene snakker også mere og mere til mig, og mit niveau er generelt steget et hak i år. Så mit mål er selvfølgelig også at bygge på det og vinde nogle flere sejre, siger den nyslåede ungdomsverdensmester.

Hidtil har det været på enkeltstarten, at Mikkel Bjerg har vist sig frem, og de største triumfer har altså været VM, der ifølge ham også er noget særligt.

- I mange etapeløb er alle ens konkurrenter fuldstændig smadrede, men her kommer alle friske og restituerede ind til cykelløbet.

Udover videre VM-drømme cykler Bjerg også rundt med en nok mere fjern forhåbning om at køre OL om to år.

- Det altoverskyggende mål er at komme til OL i Tokyo, selvom det er en ordentlig mundfuld, siger han.

En OL-kvalifikation kræver, at han både er blandt de bedste i linjeløb og enkeltstart, og her kan linjeløbet blive en udfordring.

Fredag kører Mikkel Bjerg linjeløbet ved U23-VM.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk