Dopinganklagede Fuentes har bog på vej: Vil afsløre alt

Eufemiano Fuentes, der lige nu er på anklagebænken i Madrid, planlægger at udgive en bog.

Eufemiano Fuentes, der lige nu er på anklagebænken i Madrid, planlægger at udgive en bog. (Foto: Javier Lizon © Scanpix)

Retsmøderne mod den dopinganklagede læge Eufemiano Fuentes den seneste tid har givet et lille indblik i, hvad der foregik i hans klinik i Madrid tilbage i 2006.

Dengang opsøgte flere sportsstjerner spanieren for at bloddope sig, inden politiet i forbindelse med Operacion Puerto ransagede stedet kort inden Tour de France og beslaglagde 200 poser med blod.

Den fulde sandhed kender ingen dog endnu, idet identiteterne af mange af hans klienter fortsat er ukendte. Men måske finder omverdenen alligevel ud af det på et tidspunkt.

Den 57-årige læge sagde i forbindelse med tirsdagens retsmøde i sagen, at han planlægger at delagtiggøre offentligheden i, hvad han ved.

- Jeg arbejder på en bog, hvor jeg vil fortælle alt, sagde han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Og måske får Fuentes også god tid til at færdiggøre bogen, for anklagemyndigheden kræver, at han får to års fængsel og to års forbud mod at drive lægevirksomhed, hvis han kendes skyldig i at have udsat andre mennesker for sundhedsfare.

De andre anklagede i sagen, søsteren Yolanda og sportsdirektørerne Vicente Belsa, Manolo Saiz og Ignacio Labarta, skal efter anklagemyndighedens mening også have to års fængsel.

/ritzau/

Facebook
Twitter