DR-kommentator: Contador kommer

DR Sportens cykelekspert, Alex Pedersen er ikke i tvivl om, at Bjarne Riis præsenterer Contador tirsdag, når han holder pressemøde.

Alberto Contador (Foto: FRANCOIS LENOIR)

Ændrede UCI-regler om, hvornår nye ryttere må præsenteres, og Bjarne Riis udmelding om, at han afholder pressemøde tirsdag, har fået snakken i gang. Rygterne har svirret under og siden Tour de France, og nu har de fået endnu mere gødning.

Bliver årets tourvinder Alberto Contador en del af Bjarne Riis nye cykelhold?

DR Sportens cykelekspert, Alex Pedersen er ikke tvivl, Contador kommer.

- Jeg tror, at Contador bliver præsenteret i morgen. Bjarne Riis har brug for ro omkring sit hold, og hvis han kan præsentere Contador i morgen, så er der mulighed for at sælge endnu flere sponsorater. Rygterne har været der længe, og de opstår ikke ud af ingen ting, vurderer Alex Pedersen.

Han bygger sin teori på snakken, der har været, og den kontakt der har været mellem Riis og Contador. Og så minder han om, at Contador i slutningen af touren udtalte, at han ville offentliggøre sin nye arbejdsgiver i den første uge af august.

Hvis Contador kommer til at være en del af Riis nye hold, så kommer Riis til at stå overfor store udfordringer.

-Bjarne har mistet mange ryttere. Når mange ryttere forlader et cykelhold, så risikerer man at miste de værdier og den mentalitet, man har bygget op. Så når Contador ankommer med sine hjælperyttere og sine folk, så ligger der et stort arbejde foran Bjarne og folkene omkring holdet. Sprogbarrieren bliver en af mange udfordringer, siger Alex Pedersen.

Alex Pedersen vurderer, at det tager seks til otte måneder at få bygget holdet op, og at få de spanske ryttere gjort fortrolige med kulturen på holdet.

-Holdet er bygget op omkring den nordeuropæiske cykelkultur, hvor man arbejder meget med frihed under ansvar, og de her ryttere kommer fra den meget strenge sydeuropæiske cykelkultur. Så det tager et stykke tid at få rytterne kørt ind, men hvis Bjarne Riis præsenterer Contador i morgen, så er det det hele værd, siger han.

 

FacebookTwitter