Ecuadorianer vinder dramatisk etape i Giroen

Richard Carapaz vandt en dramatisk 4. etape i Giro d'Italia, efter at et styrt splittede feltet.

Team Movistars Richard Carapaz jubler over sin etapesejr. (Foto: LUK BENIES © Scanpix)

Der var drama for anden dag i træk, da 4. etape i Giro d'Italia blev kørt tirsdag.

Et styrt seks kilometer før målstregen betød, at en lille gruppe kom alene til mål, og her var Richard Carapaz (Movistar) fra Ecuador hurtigst på de sidste kilometer.

Her gik det opad mod målstregen, og Carapaz stak af og kunne ikke hentes.

Mandag var der ligeledes dramatik, da Elia Viviani (Quick-Step) spurtede sig til sejr og i første omgang var overbevist om, at han havde vundet etapen.

Kort efter besluttede løbsjuryen så, at Viviani havde brudt sin linje i spurten, da han foretog et svaj fra højre mod venstre side.

Det betød, at Fernando Gaviria (UAE) i stedet blev udråbt som vinder, da han i første omgang blev nummer to i spurten.

Tom Dumoulin (Sunweb) var involveret i styret og led et stort tidstab.

Lang, hård etape

Tirsdag skulle rytterne ud på endnu en lang etape, da turen fra Orbetello til Frascati bød på hele 235 kilometer med en afslutning, hvor det gik op til sidst.

Marco Frapporti (Androni Giocattoli), Mirco Maestri (Bardiani) og Damiano Cima (Nippo-Vini Fantani) var i udbrud hele dagen, og med 43 kilometer igen var forspringet på omkring seks minutter.

Det lignede dog afslutningen på en hård dag på kontoret for de forreste, og feltet var samlet ti kilometer før målstregen.

Så ventede finalen forudsigeligt troede de fleste, men med seks kilometer igen opstod det store styrt i feltet, som blandt andre gik slet ud over Tom Dumoulin, der kan være ude af stand til at fortsætte løbet.

Danske Matti Breschel (EF Education First) valgte at udgå af løbet på 4. etape, og dermed er Mikkel Honoré (Quick Step) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) de eneste danskere i feltet.

/ritzau/

Facebook
Twitter