Efter 125 år får kvinderne endelig lov til at køre en af cykelsportens største klassikere: 'Jeg er vildt skræmt'

I morgen kører kvinderne Paris-Roubaix for første gang.

Emma Norsgaard er stolt over, at hun er blandt de første ryttere til at køre Paris-Roubaix Femme. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

Det er 125 år siden, at det traditionsrige cykelløb Paris-Roubaix for første gang blev kørt.

Siden da har de kantede brosten lagt vej til vilde dramaer, store sejre og voldsomme styrt. Men kun hos herrerne.

For de kvindelige cykelryttere har aldrig haft en pendant til den mandlige udgave.

Det bliver der lavet om på i morgen, når de kvindelige cykelryttere for første gang i historien skal køre Paris-Roubaix Femme.

Det er frygtindgydende, men også spændende, fortæller den danske rytter Emma Norsgaard, der er med i det historieskrivende felt lørdag middag.

- Jeg er vildt skræmt før løbet, fordi jeg har hørt så mange forfærdelige ting om Roubaix, men det bliver også fedt, siger hun til mediet rouleur.cc.

Bliver et vanvittigt fedt cykelløb

Fedt bliver det, fordi det også bliver et forrygende cykelløb, forudser DR Sportens cykelkommentator Tobias Hansen.

- Rytterne glæder sig virkelig, virkelig meget. Det er første gang nogensinde, at kvinderne kører det her løb. Det er fuldstændig vanvittigt at tænke på, at der ikke er nogen, som har fundet på at lave en kvindelig udgave noget før.

- Hos mændene er det et af de mest præstigefyldte løb at vinde. Derfor kommer alle de bedste, kvindelige ryttere også til at køre i morgen. Og de er i god form, fordi der var VM i sidste weekend. Så jeg kan kun forestille mig, at det bliver et fuldstændigt vanvittigt fedt cykelløb, hvor der bliver kørt til fra begyndelsen af.

Samme forudsigelse har Emma Norsgaard, der er klar over, at det hele bliver hektisk allerede fra første pavé.

- Jeg er mest bekymret for, at det hele bliver ekstremt stresset indledningsvis, og at der derfor kommer styrt, siger hun.

Men det bliver ikke kun rystende at sidde på cyklen. Jo, måske over brostenene, men ellers bliver det primært en god oplevelse, siger Emma Norsgaard i et interview lavet af hendes hold, Movistar.

- Det betyder meget for mig, at vi får lov til at køre. Det er et af mine store mål at vinde. Både i år, men også i fremtiden. Og jeg elsker virkelig tanken om, at jeg er en del af den første udgave af Paris-Roubaix for kvinder. Det betyder virkelig meget for mig.

Også Cecilie Uttrup Ludwig kører med i feltet i morgen, der kører ud på ruten klokken 13.35.

Herrernes løb køres søndag. Her deltager Emma Norsgaards bror, Mathias Norsgaard, og hendes forlovede, Mikkel Bjerg.

FacebookTwitter