Efter DM-hattrick i enkeltstart: Martin Toft Madsen går efter Wiggins’ timerekord

Martin Toft Madsen har gang på gang bevist sine evner på enkeltstartscyklen i Danmark. Nu går han efter et resultat, der vil ryste hele cykelsporten.

Vinderen af DM i enkeltstart, Martin Toft Madsen, med Mikkel Bjerg til venstre og Rasmus Quaade til højre.(Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2018) (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Torsdag aften vandt cykelrytteren Martin Toft Madsen DM i enkeltstart for tredje år i træk, men den danske tempospecialist holder på ingen måde ferie efter nok en DM-triumf. Tværtimod skal der bygges på formen, for Martin Toft Madsen drømmer stort.

Om fire uger lyder startskuddet for Toft Madsens angreb på timerekorden, der på nuværende tidspunkt lyder på 54,5 kilometer kørt på en cyklebane på en time og indehaves af den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins fra England.

- Jeg er i gang med sidste forberedelser og tager på højdetræningslejr på søndag for at være klar til at køre i højderne derovre om en måned, siger Martin Toft Madsen til DR Sporten.

Kæmpe forbedring er krævet

I forvejen er Martin Toft Madsen indehaver af den danske timerekord, da han i januar slog den eksisterende rekord med blot 13 meter.

52 kilometer og 324 meter kørte Martin Toft Madsen ved den lejlighed, men der er er langt op til Wiggins, hvis rekord præcis lyder på 54 kilometer og 526 meter. Men udfordringen tænder Martin Toft Madsen.

- Jeg er drevet af kampen mod mig selv, hvor hurtigt jeg kan køre, hvor hårdt jeg kan presse mig selv, og hvor godt jeg kan optimere træning, psyke og mit materiel. Enkeltstartdisciplinen er den bedste måde at gøre det på.

Bedst var Martin Toft Madsen altså også ved enkeltstarten torsdag aften, hvor han kørte de 40 kilometer i tiden 46 minutter og fem sekunder. Mikkel Bjerg var 25 sekunder langsommere på andenpladsen, mens den tidligere danmarksmester i disciplinen Rasmus Quaade blev nummer tre.

Hos kvinderne blev Cecilie Uttrup også dansk mester i enkeltstart for tredje år i træk. Pernille Mathiesen blev nummer to og Annika Langvad tog bronze.

Facebook
Twitter