Efter dopingdom: Rolf indkaldt til TV2-møde

TV2 indkalder sin Tour de France-ekspert Rolf Sørensen til samtale efter de seneste ugers dopingskandaler.

Rolf Sørensen har stillet cyklen forlængst, men er stadig dybt involveret i sporten. (© DR)

Dopingafsløringerne i cykelverdenen med Lance Armstrong i centrum har fået TV2 til at genoverveje, om tv-stationens faste cykelkommentator siden 2006 Rolf Sørensen skal fortsætte på skærmen. Det skriver BT.

- Vi vurderer løbende vores indsats på cykling, og den her sag har absolut fået os til at stoppe op og revurdere tingene, og det er en proces, som er i gang, siger TV2 Sportens chef, Frederik Lauesen, til BT.

- Der er lang tid til Tour de France, og i processen inden da skal vi finde ud af, hvilke roller vi skal have, og hvem vi skal sende til Tour de France. Det er alt sammen noget, vi skal vurdere, og det gælder også Rolf Sørensen, tilføjer han.

Baggrunden for samtalen er dopingrapporten fra det amerikanske antidopingagentur Usada, som afslører omfattende dopingmisbrug i cykelsporten - især på Lance Armstrongs tidligere hold US Postal.

Rolf Sørensen er aldrig blevet taget for doping i sin lange cykelkarriere, og danskeren har altid hævdet, at han var "ren".

Ifølge de seneste dopingafsløringer var de fleste cykelrytterne dopede i den periode, hvor Rolf Sørensen trådte i pedalerne som professionel - heriblandt flere fra danskerens holdkammerater på Rabobank, skriver BT.

Rolf Sørensen kørte for Rabobank i perioden fra 1996-2000. Det er de seneste uger kommet frem, at lægerne var med til at dope rytterne på holdet, som nu har trukket stikket på grund af dopingskandalerne.

TV2 Sportens chef mener ikke, det er et problem at have Rolf Sørensen i kommentatorboksen, hvis cykelrytteren helt hypotetisk skulle erkende et tidligere dopingmisbrug.

- Hvis manden har noget at sige - og det vil jeg gerne understrege, at det skal jeg ikke dømme over - så har jeg en ny situation, som jeg skal vurdere.

- Det er lidt hypotetisk at forholde sig til, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ikke naiv, siger Frederik Lauesen til avisen.

/ritzau/

Facebook
Twitter