Efter slid og slæb i Touren: Nu skal Søren Kragh køre for en samlet sejr

Den danske Tour de France-hjælperytter skal køre sin egen chance i det samlede klassement i World Tour-løbet Binckbank Tour.

Det er blandt andet Søren Kragh Andersens enkeltstartsevner, der har gjort ham til kaptajn i Binckbank Tour. Her ses han i aktion på enkeltstarten på den 20. etape i årets Tour de France, hvor han sluttede som nummer fem. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZsouthwestern France, on July 28, 2018. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ (Foto: PHILIPPE LOPEZ © Scanpix)

Den danske topcykelrytter Søren Kragh Andersen blev kendt i hele Danmark for sit uselviske arbejde i den hvide trøje ved Tour de France for kaptajnen Tom Dumoulin.

Men nu bliver han belønnet for sit slid med en kaptajnsrolle i det hollandske World Tour-løb Binckbank Tour, som netop Dumoulin vandt samlet sidste år.

Løbet starter mandag og hans hollandske hold Team Sunweb meldte allerede i forbindelse med Tour de France ud, at det var planen.

Og det giver god mening, da løbet næsten er skræddersyet til danskerens kompetencer, forklarer DR Sportens cykelekspert, Dan Frost, som tror på dansk succes i løbet.

- Han har vist, hvad han kan i Tour de France. Og når han samtidig har så gode enkeltstartsevner, så har han en god chance. Det er også til Sørens fordel, at der ikke er de her lange udmavrende stigninger, som kunne koste ham tid.

Enkeltstarten på Binckbank Tour ligger på anden etape og byder på 12,7 flade kilometer i Venlay i det Østlige Holland tæt på grænsen til Tyskland. Løbet består af syv flade og kuperede etaper og slutter den 19. august.

Vigtigt skridt på et personligt plan

Under Tour de France fik danske Søren Kragh Andersen også vist sine evner både på flad vej og som hjælper i bjergene, samt sin holdbarhed i et langt etapeløb, og det fik dengang flere medier til at spekulere i, hvilke muligheder han kunne have som klassementsrytter.

Danskerens fremtidsmuligheder som enkeltstartsrytter står og falder dog ikke med et topresultat i det hollandske løb. I følge Dan Frost er der rigelig med hold, der har opdaget danskerens evner. Til gengæld kan det have stor personlig betydning for det danske cykeltalent.

- Søren Kragh Andersen er allerede der, hvor han kan køre med om klassementsejre i den her type løb. Men det kan have en stor betydning for hans egen selvtillid og udvikling, at han kan vise sig selv, at han er god nok til det, forklarer Dan Frost.

Søren Kragh Andersen kørte en samlet 16.plads hjem i løbet sidste år. Hans landsmand Michael Valgren blev bedste dansker på en sjetteplads.

FacebookTwitter