Ekspert: Hvor er fordømmelsen af Rolf Sørensen?

Forfatter og journalist Lars Werge regner ikke med, at Rolf Sørensens indrømmelser kommer til at ændre meget - se interviewet her

Rolf Sørensen løftede i går sløret for det, de fleste nok vidste i forvejen. Den mest vindende cykelrytter nogensinde i Danmark var ikke ren, da han op gennem 90'erne triumferede i stor stil på alverdens landeveje. Chokket var til at overse, og Sørensens indrømmelser kommer da heller ikke til at betyde det store, mener journalist og forfatter Lars Werge.

- Det lyder en lille smule hult. Han kan ikke blive straffet for det her. Det kan da godt være, der er en eller anden løbsarrangør fra 1994, der siger, nu tager vi den her sejr fra ham, men der ifalder ham jo ikke nogen sanktioner. Derfor bliver det hult og indholdsløst, siger Lars Werge, der blandt andet har skrevet bogen "Mellem tavshed og løgn" om doping i cykelsporten, til DR2 Morgen.

Werge peger også på, at der til trods for intensiveret jagt på dopingsyndere, stadig mangler noget konsekvens fra nogle af de mennesker, der er med til at holde cykelsporten oppe - de mange fans, der vælger at vende det blinde øje til.

- Det er værd at notere sig, det misforhold der er mellem den iver, man har jagtet dopingsyndere med de senere år, hvor der er sportsorganisationer med love og vedtægter, der forbyder doping. Men der følger ikke den her offentlige fordømmelse med. Det svarer til, at vi går ind for økologi, men køber buræg.

- På papiret er vi imod doping, men reelt står vi der på landevejene, når der er VM på Geels Bakke eller vi ser det på tv. Vi støtter på den måde industrien.

Du kan se hele DR2 Morgens interview med Lars Werge i klippet over artiklen her.

Facebook
Twitter