Et bliver til to: Danmark får et World Tour-hold mere

I den kvindelige World Tour vil der næste år være to cykelhold med dansk adresse.

Cecilie Uttrup Ludwig skal i den kommende sæson køre for et dansk hold, selvom hun ikke skifter fra Cervelo-Bigla. (Foto: Cervelo Bigla © Cervelo Bigla)

Dansk cykling stormer frem på den kvindelige side af cykelsporten. Amalie Dideriksen kører stadig rundt i regnbuetrøjen som verdensmester, Cecilie Uttrup Ludwig har vundet U23-konkurrencen i årets World Tour, og så er der også et dansk hold i den øverste række i form af Team Veloconcept Women.

Men næste år vil der være endnu mere. Det er nemlig sådan, at det nuværende tyske hold Cervelo-Bigla, som er blandt verdens bedste, skal køre på dansk licens næste år. Det siger holdets manager Thomas Campana til Feltet.dk.

Det er ikke, fordi der kommer de store ændringer, men i kvindernes World Tour bliver det afgjort på, hvilken nationalitet, man har flest ryttere fra. Cervelo-Bigla har lige nu både Cecilie Uttrup Ludwig og Marie Vilmann, og næste år kommer også stortalentet Emma Norsgaard til holdet.

- Personligt ser jeg frem til at blive registeret i Danmark. Jeg kan godt lide den danske mentalitet. De er flinke mennesker, og jeg har selv være gift med en dansk kvinde. Så det er ikke ’bullshit’, når jeg siger, at jeg glæder mig over, at holdet bliver dansk, siger Thomas Campana til Feltet.dk.

Cervelo-Bigla er rangeret som nummer syv på holdenes World Tour-ranking.