Europas tempogiganter skal kåres, når der køres tre enkeltstarter på én dag

Onsdag byder på hele tre enkeltstarter med gode danske chancer.

Mikkel Bjerg bør godt kunne køre sig i top tre ved EM i enkeltstart, vurderer DR Sportens cykelekspert. (Foto: CHRISTOPHE ENA © Ritzau Scanpix)

Fantomdragter og dråbeformede, aerodynamiske cykelhjelme kommer onsdag til at fylde gadebilledet både i Danmark og Tyskland.

Her skal ryttere fra den europæiske topklasse nemlig køre om podiepladserne i hele tre prominente enkeltstarter.

Først gælder det kvindernes EM i enkeltstart i München, dernæst 12,2 lynhurtige kilometer i Assens på anden etape af PostNord Danmark Rundt, og til sidst er det så mændenes tur til at dyste om europamesterskabet i den tempofyldte disciplin.

På alle ruterne skal en række danskere trampe hårdt i pedalerne, og gør de det godt, er chancerne for succes bestemt ikke dårlige, vurderer DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard, og Trine Schmidt, der er cykelkommentator hos Discovery.

Præcis hvor gode chancer danskerne har for topresultater på dagens enkelstarter, kan du få overblikket over herunder:

Kan Bjerg vinde medalje til Danmark?

Mikkel Bjerg var også i fantomdragten under årets Tour de France. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

Til årets Tour de France viste danske Mikkel Bjerg, at han har godt styr på enkeltstartsdisciplinen.

På løbest næstsidste etape, en over 40 kilometers strabadserende tidskørsel, trampede han godt og grundigt til i pedalerne og kørte sig ind på 13. pladsen.

Men på dagens 24 kilometers tidskørsel ved München er konkurrenterne færre, og har Mikkel Bjerg gode ben, bør han kunne køre sig til en markant højere placering, vurderer Brian Nygaard.

- Jeg var ret imponeret over den enkeltstart, han kørte til sidst i Touren, og så er han en god mesterskabsrytter.

- Jeg tror, han har en chance for at få en plads på podiet. Mit umiddelbare bud er en bronzemedalje, siger Brian Nygaard.

Selvom Mikkel Bjerg har fine muligheder for at ende med en medalje om halsen, er to ryttere alligevel større favoritter, vurderer cykeleksperten.

- Der er to meget store favoritter i Filippo Ganna og Stefan Küng. Men når man ser på det andet lag, vil jeg mene, at Mikkel Bjerg har rigtig gode muligheder for en medalje.

Ud over Mikkel Bjerg skal også danske Morten Hulgaard i aktion ved EM i enkeltstart. Du kan følge dem begge fra klokken 17.45 til 19.00 på DR2.

Norsgaard skal jagte topresultat, men podiet bliver svært

Tidligere på sommeren blev Emma Norsgaard Bjerg dansk mester i enkeltstart. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

Tidligere på sommeren blev 23-årige Emma Norsgaard Bjerg dansk mester på enkeltstart, og det er da også en disciplin, hun mestrer til fulde, fortæller Trine Schmidt.

Derfor bør cykelrytteren i dannebrogsdragten da også være det bedste bud på et dansk topresultat, vurderer cykelkommentatoren.

- Hun er en god enkeltstartsrytter, og vi kan godt håbe på et godt resultat. Jeg tror helt bestemt top-ti er muligt, siger hun.

At ende på podiet bliver dog svært for Emma Norsgaard Bjerg, vurderer Trine Schmidt. Dertil er konkurrenterne for stærke.

- Ellen van Dijk fra Holland og Marlen Reusser fra Schweiz er mine favoritter. Og så er der østrigske Anna Kiesenhofer, der tog røven på hele OL sidste år, siger Trine Schmidt.

Ud over Emma Norsgaard Bjerg står også danske Mia Sofia Rützou på startlisten til dagens EM i enkeltstart. Du kan følge dem begge klokken 14.40 til 15.30 på DR2.

Kan nogen køre fra de store kanoner i PostNord Danmark Rundt?

På første etape af årets Tour de France, enkeltstarten i København, kørte Magnus Cort sig til en 11. plads. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

Et par hundrede kilometer nord for München skal rytterne også trække i fantomdragter og træde tunge watt.

Dagens etape i PostNord Danmark Rundt byder nemlig på en 12,2 kilometer lang enkeltstart, og det er langt fra udelukket, at et par danskere vil vise flaget flot frem her.

Men en nem opgave bliver det ikke at ende blandt de allerforreste, vurderer Brian Nygaard.

- Det bliver svært at forestille sig en dansk etapesejr i dag. Både Magnus Cort og Mattias Skjelmose kommer til at køre stærkt, men det er svært at slå ryttere som Christophe Laporte og Geraint Thomas, siger han.

- Det er også svært at sige, hvor Michael Kwiatkowski er. Men normalt vil så kort en enkeltstart være god til ham.

Om Magnus Cort og Mattias Skjelmose bliver nummer tre, fem eller otte er dog ikke så vigtigt, vurderer han. I hvert fald ikke i det store billede.

- Jeg ser mere på etapens betydning end det konkrete etaperesultat. Det er mere væsentligt, at de ikke taber for meget tid i den samlede stilling, siger han.

Du kan følge dagens etape i PostNord Danmark Rundt kl. 14.30 på DR1 og her på dr.dk.