Får Froome karantæne? UCI afviser britens forklaring

Selvom der stadig går noget tid, før dommen kommer, så peger pilen mod, at Chris Froome får en dopingdom.

Chris Froome kan godt begynde at frygte, at der venter ham en karantæne lige om hjørnet. (Foto: © Enrique Calvo, Scanpix)

Skyerne samler sig over den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome. Fordi selvom der ikke er kommet nogen endelig dom i salbutamol-sagen, så skriver det franske medie Le Monde i dag, at UCI har afvist Chris Froomes forklaring.

Det betyder, at sagen nu bliver sendt videre til sportsdomstolen CAS.

Froome blev testet positiv tilbage i Vuelta a España sidste år, som han endte med at vinde, for at have det dobbelte af det tilladte af astmastoffet salbutamol i kroppen.

Salbutamol er egentlig ikke et forbudt stof at have i kroppen, men Team Sky-kaptajnen havde markant over det tilladte.

Chris Froome har selv været ude og afvise, hvad Le Monde skriver. På sin Twitter-profil skriver han:

- Falske nyheder kører rundt igen her til aften. Hvad journalister og medier dog ikke gør for at få nogle kliks.

https://twitter.com/chrisfroome/status/979813341190328320?ref_src=twsrc%5Etfw

Briten har hele tiden fastholdt sin uskyld, og da det ikke er et forbudt præparat, behøver han heller ikke at blive suspenderet. Derfor har han deltaget i cykelløb i år på normal vis.

- Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget galt. Det er mit udgangspunkt. Der er en proces i gang, hvor jeg kan bevise det, og det er det, jeg har tænkt mig at gøre, forklarede Chris Froome ifølge velonews i forbindelse med Ruta del Sol tidligere på året.

Der er uvist, hvornår der kommer en dom i sagen, men meldingerne har indtil nu været på, at den ikke kommer før starten på Giro d’Italia. Dermed kan man godt forvente at se ham til start der, hvor den samlede sejr er målet.