Fakta om Roberto Heras

Fakta om Roberto Heras, der tirsdag midlertidigt blev suspenderet af sit hold Liberty Seguros for en positiv A-prøve, der viste tegn af epo.

Fakta om Roberto Heras, der tirsdag midlertidigt blev suspenderet af sit hold Liberty Seguros for en positiv A-prøve, der viste tegn af epo:

Navn: Roberto Hernandez Heras.

Født: Bejar, Spanien den 1. februar 1974.

Heras begyndte at cykle som 13-årig og begyndte i den lokale klub ledet af den tidligere spanske bjergspecialist Laudelino Cubino.

1995: Skrev kontrakt med cykelholdet Kelme.

1997: Vandt bjergetape i Vueltaen og sluttede samlet som nummer fem.

1998: Vandt etape i Vueltaen og sluttede samlet nummer seks.

1999: Sluttede som nummer tre i Vueltaen.

2000: Sluttede som nummer fem i sit første Tour de France. Vandt Vueltaen efter to etapesejre. Skiftede til US Postal ved årets slutning.

2001: Sluttede som nummer 15 i Touren og blev nummer fire i Vueltaen.

2002: Vandt Tour of Catalunya, sluttede som nummer ni i Touren og blev toer i Vueltaen.

2003: Sluttede som nummer 34 i Touren og vandt Vueltaen. Forlod US Postal til fordel for det nystartede Liberty Seguros.

2004: Vandt Euskal Bizikleta, men trak sig siden ud af Tour de France. Vandt Vueltaen for tredje gang og tangerede dermed Tony Romingers præstation fra begyndelsen af 1990'erne.

2005: Vandt Vueltaen for fjerde gang, hvilket er rekord. Den 17. september blev Heras testet positiv for epo på 20. etape, der var en enkeltstart mellem Guadalajara til Alcala de Henares. Den 8. november blev Roberto Heras midlertidigt suspenderet af sit hold Liberty Seguros, efter at nyheden om den positive test var blevet lækket til medierne. Resultatet af B-prøven ventes i slutningen af november.