Fem grunde til at det bliver endnu en stor dansk cykelsæson

2016 var et stort år for dansk landevejscykling, men 2017 kan ende med at blive lige så stort.

Det kan blive et rigtig godt år i 2017 for dansk cykling. (Foto: SCANPIX © (c) Scanpix)

VM-titel, OL-sølv, etapesejre i Vuelta a España. Det bliver umådeligt svært at komme i nærheden af sidste sæsons resultater på landevejen for dansk cykling, men det er langt fra umuligt, at det bliver en rigtig god sæson. Vi har samlet fem grunde til, at cykelsæsonen bliver rigtig interessant med de rød-hvide briller.

Tour de France

Er der noget bedre, end når en dansker får lov til at være kaptajn i Tour de France? Astana har allerede meldt ud, at det bliver Jakob Fuglsangs løb. Sidst han fik lov til at være fuld kaptajn på holdet, hentede han en meget flot syvendeplads i løbet.

Det bliver derfor utrolig interessant at se, hvad han kan drive det til i år. Han kommer formentlig en del til kort i direkte dueller mod Chris Froome og Nairo Quintana i bjergene, men danskeren har altid haft sine kvaliteter i sin alsidighed, og de er kun blevet bedre med alderen. Det viste han under OL med sin sølvmedalje.

Danskeren bliver med stor sandsynlighed bakket op af andre danskere. Både Jesper Hansen og Michael Valgren har udtalt, at de har planer om at køre Tour de France, så det kan ende med at blive et rigtig interessant Tour de France med danske briller.

Klassikerne

Det er snart mange år siden, at Danmark for alvor har haft noget at holde øje med, når der skulle køres klassikere. Der er der nu. Michael Valgren bliver en af de bærende kræfter hos Astana i klassikerne, og han viste med sin andenplads i Amstel Gold Race sidste år, at han kan levere store resultater.

Det bliver selvfølgelig primært Ardenner-klassikerne, som Valgren skal folde sig ud i. Det er vigtigt at huske på, at vestjyden rent faktisk vandt Liege-Bastogne-Liege for U23-ryttere to år i træk. Så lad ham da bare gentage succesen på seniorniveau.

Valgren er dog ikke den eneste mulighed. Magnus Cort viste i Vuelta a España, at han er en mand, der kan vinde cykelløb, og formentlig vil han også få sine chancer i foråret. Unge Mads Pedersen er skiftet til Trek-Segafredo, hvor det bliver spændende at se hans rolle i klassikerne.

Danmarks tre verdensmestre fra 2016. Annika Langvad (tv.) på mountainbike, Amalie Dideriksen på landevejen og Jakob Egholm ligeledes på landevejen for juniorer. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Amalie Dideriksen

Danmark har altså en verdensmester. Hun er blot 20 år, men har udviklet sig utrolig meget hvert år. Sidste år endte selvfølgelig helt fantastisk, da hun overraskede alle med VM-titlen. Den bliver svær at gentage, men der er gode muligheder for, at årets landevejssæson bliver lige så mindeværdig.

Amalie Dideriksen koncentrerede sig nemlig også meget omkring banecykling i 2016, hvor hun jo imponerede med en flot femteplads i omnium ved OL. I år vil der meget mere fokus på landevejen, og hun kan forvente en større rolle hos sit hold Boels-Dolmans på grund af sit talent og så selvfølgelig hendes VM-trikot.

Den hurtige danske afslutter har gjort det klart, at hun har fokus på klassikerne, hvilket vil være første gang i karrieren. Og hun drømmer om en sejr. Det er langt fra umuligt at se endnu en stor sejr til Amalie Dideriksen med den fart, hun har i benene.

Team Virtu Pro-Veloconcept Women

Der er ikke blevet snakket så meget om det, men i 2017 har Danmark et hold på det absolut øverste niveau hos kvinderne. Det bliver selvfølgelig en sæson, hvor mange af rytterne skal vænne sig til det høje niveau, men man skal ikke afskrive, at der kommer nogle store resultater fra holdet.

Holdet, der tæller fire danske ryttere, er en del af World Touren, og derfor skal de også automatisk køre alle verdens store cykelløb, hvilket bringer minderne frem fra dengang, der var et dansk professionelt hold på den mandlige side.

Ambitionerne er store. Ved præsentationen sagde team manager Bo Handberg Madsen, at de på sigt skal blive verdens bedste cykelhold, og med Bjarne Riis og Lars Seier Christensen i ryggen, så er potentialet til det.

Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Bo Handberg Madsen (th.) præsenterede i efteråret, at de starter et cykelhold på det højeste niveau. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

PostNord Danmark Rundt

Det er svært ikke at være spændt på årets PostNord Danmark Rundt. Løbsdatoen er blevet rykket til midten af september, hvilket kun er en fordel med danske briller. Der kommer det nemlig til at ligge lige efter Vuelta a España og lige før VM.

Og da VM bliver afholdt i Bergen i Norge i år, så vil PostNord Danmark Rundt være yderst attraktivt for verdens bedste ryttere at bruge som opvarmningsløb. Man kan derfor forvente et meget stærkt felt.

De danske ryttere får derfor den oplagte mulighed for at teste dem selv mod den absolutte top, og de danske fans har mulighed for at få sig en stor oplevelse efter et par år, hvor feltet i løbet ikke har været lige så stærkt som tidligere.

FacebookTwitter