Flere penge til kvindecykling: Udsigt til OL-medaljer

Team Danmark øger støtten til dansk kvindecykling frem mod OL i Tokyo i 2020.

Amalie Dideriksen jubler efter sit guld ved VM i landvejesløb i 2016. (Foto: IBRAHEM ALOMARI © Scanpix)

Succesen har ikke været til at komme udenom.

De danske cykelkvinder med Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig i spidsen har vundet verdensmesterskaber, har erobret internationale topplaceringer, og Danmark er i dag nummer 9 på verdensranglisten.

Nu ser det ud til, at udviklingen kan tage endnu et skridt fremad. Team Danmark udvider støtten til dansk kvindecykling med én million kroner, som skal investeres i et nyt baneprojekt for kvinderne.

Pengene skal især bruges til at indfri de ambitioner, unionen har til de danske kvinder til OL i Tokyo i 2020.

- Vi går ’all-in’ på at træne og udvikle vores kvindelige ryttere, så de kan dyste med om medaljerne på cykelbanen i omnium og parløb ved OL i 2020, siger Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, i en pressemeddelelse.

Afgørende støtte

I juni modtog Team Danmark 50 millioner kroner fra Salling Fondene. Penge, der skulle bruges til at støtte atleter frem mod OL i Tokyo i 2020. Og det er ud af disse midler, Team Danmark nu afsætter yderligere én million kroner til de kvindelige cykelryttere.

- Støtten fra Team Danmark er afgørende for, at vi kan fortsætte og endda opprioritere indsatsen og udviklingen af pige- og kvindecyklingen, siger Henrik Jess Jensen og fortsætter:

- Kvindesatsningen går ud på at styrke arbejdet på både landvejen og på banen med henblik på flere medaljer til Danmark, siger han.

- Nu er det økonomiske fundament for dansk deltagelse og troen på indtil flere topplaceringer af de danske kvindelige cykelryttere ved kommende verdensmesterskaber og næste OL skabt, siger Henrik Jess Jensen.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er imponeret over det arbejde, som unionen har lavet med kvinderne.

- DCU har leveret et imponerende arbejde og været i stand til at udvikle en ny generation af kvindelige cykelryttere, som allerede nu viser tårnhøjt niveau, siger Lone Hansen.

Jeg glæder mig over, at donationen fra Salling Fondene giver os mulighed for at investere i et spændende baneprojekt, som har stort potentiale, siger Lone Hansen.

Danmarks Cykle Union fik i 2017 bevilget 6.164.196 kroner i støtte af Team Danmark.