Floyd Landis indrømmer pengesvindel

Tidligere US Postal-rytter Floyd Landis indrømmer, at han svindlede sig til penge i kampen mod dopinganklager.

Floyd Landis (tv.) side om side med Lance Armstrong i Pyrenæerne under Tour de France i 2005. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Den tidligere cykelrytter Floyd Landis, der har beskyldt sin tidligere holdkammerat Lance Armstrong for at være involveret i systematisk doping, har indrømmet, at han franarrede støtter 500.000 dollar (knap tre millioner kroner) ved at hævde, at han ikke var dopet.

Det siger anklagemyndigheden, der har indgået en aftale med den tidligere cykelrytter.

Landis var i retten på dagen, hvor det amerikanske antidopingagentur offentliggjorde, at man ville fratage Armstrong hans syv Tour de France-titler og idømme ham livsvarig karantæne.

Anklagerne siger, at det er et tilfælde, at de to begivenheder falder sammen, og at sagen mod Landis, der vandt Tour de France i 2006, men blev diskvalificeret for dopingmisbrug, har været undervejs i månedsvis.

Som en del af aftalen er Landis, der har erkendt, at han brugte præstationsfremmende stoffer i løbet af karrieren, gået med til at tilbagebetale 478.354 dollar, som han modtog fra folk, der ville støtte hans kamp mod dopinganklagerne.

Ifølge anklagerne modtog Landis donationer fra 1765 bidragydere ved at hævde, at han var uskyldig i anklagerne om dopingmisbrug, der førte til diskvalifikation efter sejren i Tour de France i 2006, hvor han blev testet positiv for brug af testosteron.

- Han løj over for tusinder og skaffede sig flere hundredetusinde dollar ved at fortælle dem en historie, der ikke passede, siger anklagerne.

I 2010 anklagede Landis Armstrong for at bruge doping og for at undervise andre i, hvordan man undgik at blive opdaget.

I en erklæring, der blev offentliggjort på Armstrongs hjemmeside torsdag, skriver han, at han ikke længere vil kæmpe imod dopinganklagerne fra det amerikanske antidopingagentur Usada og at "nok er nok".

Armstrong fastholder dog, at han aldrig har brugt præstationsfremmende stoffer.

 

Facebook
Twitter