Flyvende Fuglsang har store forventninger: 'Jeg skal alene i mål'

Jakob Fuglsang er en af de største favoritter til Liége-Bastogne-Liége.

(ARKIV) Danske Jakob Fuglsang er blandt de helt store favoritter til Liege-Bastogne-Liege. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Alle er enige. Jakob Fuglsang har aldrig nogensinde været bedre. De danske jubeloptimister har i mange år egenhændigt båret troen på den danske cykelrytter, men de står ikke alene længere.

Internationale eksperter peger på Jakob Fuglsang som en af de største favoritter, når forårets sidste monument i dag køres – Liége-Bastogne-Liége.

Tredjepladsen i Amstel Gold Race for en uge siden, og andenpladsen i Fleche Wallonne i onsdags har da også gjort, at danskeren er tanket op med selvtillid.

- Jeg har også selv store forventninger til løbet, og jeg håber på, at det kan blive kulminationen på en god Ardenner-uge. Det bliver helt sikkert en hård dag. Vejret ser ikke ud til at blive super, og ruten er lidt anderledes, forklarer Jakob Fuglsang.

Danskeren har haft gode muligheder for at køre sejren hjem to gange den seneste uge, men franskmanden Julian Alaphillippe har på den ene eller anden måde forpurret danskerens chance.

Senest var Jakob Fuglsang en halv cykellængde fra at komme forbi den lille franskmand i Fleche Wallonne og tage sejren, men danskeren kommer til kort på hurtigheden.

- Jeg er nødt til at komme alene til mål, erkender Astana-kaptajnen.

- Jeg skal forsøge at køre alene, og det skal så formentlig ske på Roche-aux-Faucons. Det er der, at min målstreg ligger. Derfra er det svært at gøre særlig meget sådan lige umiddelbart med mine kvaliteter, forklarer Jakob Fuglsang.

Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang har haft rigtig mange dueller i dette forår. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)

Roche-aux-Faucons er den sidste virkelig hårde stigning i løbet, og det er der, at han skal prøve at komme af med de andre.

- Jeg er selvfølgelig en af favoritterne, men der er også andre, som kan gøre sig gældende. Alaphillippe helt sikkert, og så er der også Adam Yates. Der er også Daniel Martin, som har vundet før, og så skal man nok heller aldrig afskrive verdensmesteren Valverde, forklarer Jakob Fuglsang.

Der er også en anden dansker

Muligheden for dansk sejr i det traditionsrige endagsløb er dog ikke kun i hænderne på Jakob Fuglsang. Nogle timer før kører kvinderne nemlig, og der er flere gode bud.

Cecilie Uttrup Ludwig har allerede vist, at hun niveaumæssigt har taget et skridt op i år, men der er også en anden dansker, som er hoppet ind på den internationale scene blandt de bedste til stor overraskelse for mange - mountainbikespecialisten Annika Langvad.

Hun er nemlig ligesom Jakob Fuglsang sluttet helt fremme i de to forgangne Ardenner-løb søndag og onsdag. En fjerdeplads i Amstel Gold Race og en tredjeplads i Fleche Wallonne.

Annika Langvad er umiddelbart det bedste danske bud på et topresultat hos kvinderne. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

- Det har været en helt forrygende uge indtil videre, og jeg glæder mig til i morgen. Det bliver endnu en hård dag på en rigtig hård rute. Det bliver noget med at prøve og komme godt igennem det og så se, hvad der er tilbage i tanken mod slutningen af løbet, sagde Annika Langvad på gårsdagens holdpræsentation.

- Hver eneste gang jeg stiller op til de her landevejsløb, så er der så mange nye faktorer, jeg skal håndtere, og i morgen bliver endnu en dag, hvor der er noget nyt på programmet. Jeg tror, vejret bliver koldt og vådt, og det har jeg ikke prøvet at køre landevejsløb i før, så det må vi se, hvordan det kommer til at foregå.

Annika Langvad har ikke meget erfaring på landevejen, og hun er heller ikke den primære brik, som hendes hold Boels – Dolmans satser på. Det er nemlig verdensmesteren Anna van der Breggen. Det kan sætte en lille bremse for et stort resultat.

- Altså jeg er jo cykelrytter af hjertet. Nu må vi se. Vi laver jo også en holdtaktik, og der får jeg jo en given rolle, så det skal vi have snakket om senere i dag, og så må vi se. Men selvfølgelig vil jeg prøve at udfylde den rolle, hvad end det så bliver bedst muligt, forklarer hun.

Du kan følge cykelløbet herinde på dr.dk, i LIGA på P3 eller se det på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter