Flyvende Fuglsang i flot solosejr: Vinder hård etape i Tirreno-Adriatico

Jakob Fuglsang kørte alene i mål og tog en flot etapesejr i Tirreno-Adriatico på en af løbets hårdeste etaper.

Jakob Fuglsang vandt den 5. etape af det italienske cykelløb Tirreno-Adriatico. (Foto: Dario Belingheri © Scanpix)

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) viste igen storform i World Tour-løbet Tirreno-Adriatico på 5. etape, som sluttede i Recanati.

Fuglsang satte alle de øvrige favoritter til vægs og kunne køre alene over målstregen til etapesejr og avancement i det samlede klassement til en tredjeplads.

Første halvdel af de 180 kilometer var nogenlunde flad, men de sidste 90 kilometer var konstant op og ned - primært på en 22,8 kilometer lang rundstrækning omkring målbyen Recanati.

13 mand udnyttede det flade terræn til at køre væk, blandt andre danske Mads Pedersen. Afstanden nåede over otte minutter, men så snart stigningerne meldte sig på ruten, eksploderede feltet bagved.

Især Primoz Roglic' hold, Jumbo-Visma, satte tryg på opad, og forspringet til frontgruppen røg ned på omkring fire minutter allerede med 70 kilometer til mål.

Mads Pedersen holdt sig helt fremme som en af de sidste udbrydere, der blev hentet af favoritterne, hvor Fuglsang angreb med 24 kilometer til mål.

Blot et par kilometer senere havde Fuglsang trukket Nico Denz tilbage til landsmanden Mads Pedersen og Davide Gabburo i front.

På den efterfølgende nedkørsel lagde de fire over et halvt minuts afstand til forfølgerne, inden Fuglsang satte de tre andre, da de ramte næstsidste stigning.

Danskeren rakte i den grad ud efter etapesejren. Med tre kilometer til mål havde han 53 sekunder ned til Adam Yates, Primoz Roglic, Mads Pedersen og Gabburo. Men endnu manglede sidste stejle klatretur.

Den klarede Fuglsang glimrende, og Yates og Roglic var ikke i nærheden af at fange ham.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter